Брюксел. Според бившия министър-председател на Финландия и настоящ вицепрезидент на

...
Брюксел. Според бившия министър-председател на Финландия и настоящ вицепрезидент на
Коментари Харесай

London Evening Standard: Според вицепрезидента на Европейската инвестиционна банка Брекзит е сред „най-големите изопачавания в съвременната епоха“

Брюксел. Според някогашния министър-председател на Финландия и сегашен вицепрезидент на Европейската капиталова Банка (ЕИБ) Александър Стуб Брекзит е едно от най-големите изопачавания на обстоятелствата в актуалната ера, което е довело до резултат без спечелили. Същевременно той отхвърли изказванията, че Европейска инвестиционна банка желае да накаже Англия за решението ѝ да напусне Европейския съюз, само че призна, че на страната ще са ѝ нужни 37 години, с цел да си върне трите милиарда лири, вложени в банката, написа London Evening Standard.
„ В мен бие английско сърце. Женен съм за британка и децата ми имат двойно поданство. Смятам, че Брекзит е измежду най-големите изопачавания на обстоятелствата, на които сме били очевидци през модерната ера “, съобщи Стуб. „ Ще направя всичко по силите си за облекча болката, само че икономическите обстоятелства са такива, че от Брекзит няма да има спечелили, с изключение на, може би, някой и различен юрист “.
„ Никой от Европейска инвестиционна банка не желае да санкционира Англия. Всъщност ние желаеме да облекчим болката “, счита Стуб. Той добави, че вложеният от страната капитал в банката възлиза на три милиарда лири. „ И от двете страни на преговорната маса сме съгласни, че би трябвало да върнем тези пари, само че това ще се случи в дълъг интервал от време, до 2054 година, тъй като тогава заемите ще бъдат погасени “, добави вицепрезидентът на банката.
Англия има 16% дял в основаната в Люксембург кредитна институция, която заема пари в поддръжка на планове, вариращи от огромни инфраструктурни градежи до такива на дребни компании.
Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР