Брюксел. Собственикът на Pfizer заяви, че хората вероятно“ ще трябва

...
Брюксел. Собственикът на Pfizer заяви, че хората вероятно“ ще трябва
Коментари Харесай

Собственикът на Pfizer: Хората „вероятно“ ще трябва да си сложат трета доза в рамките на 12 месеца

Брюксел. Собственикът на Pfizer съобщи, че хората „ евентуално “ ще би трябвало да си слагат трета доза от препарата на компанията му в границите на от 6 до 12 месеца след имунизацията и отбрани релативно високата цена на дозите, написа Euractiv .

Главният изпълнителен шеф Алберт Бурла също съобщи, че може да са нужни годишни имунизации против ковид.

„ Трябва да забележим каква ще бъде последователността и какъв брой постоянно би трябвало да вършим това, следва да разберем “, сподели Бурла пред CNBC в изявление, записано на 1 април.

„ Вероятен сюжет е да има потребност от трета доза, някъде сред шест и 12 месеца и по-късно ще има годишна реваксинация, само че всичко това би трябвало да бъде доказано “, сподели той и добави, че новите варианти ще играят „ основна роля “.

„ Изключително значимо е да се потисне групата от хора, които могат да бъдат податливи на вируса “, сподели той.

Понастоящем откривателите не знаят какъв брой дълго имунизациите обезпечават отбрана против ковид.

Pfizer разгласява изследване по-рано този месец, съгласно което препаратът й е над 91% ефикасен при отбрана против ковид и над 95% ефикасен при тежки случаи на Covid-19 до шест месеца след втората доза.

Но откривателите споделят, че са нужни повече данни, с цел да се дефинира дали отбраната продължава след шест месеца.

Дейвид Кеслер, ръководителят на екипа за реагиране на Covid-19 на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, предизвести в четвъртък комисията на Конгреса, че американците би трябвало да чакат да получат засилващи инжекции за отбрана против новите варианти на ковид.

„ В момента не знаем всичко “, сподели той пред подкомисията за рецесията с ковид на Палатата на представителите. „ Проучваме трайността на отговора на антителата. Изглежда мощен, само че има известно понижаване и безспорно новите варианти са предизвикателство “, сподели той. „ Мисля, че за задачите на планирането, единствено за задачите на планирането, мисля, че би трябвало да чакаме, че може да се наложи да слагаме подсилващи инжекции “.

Бурла също отбрани цената на имунизацията на компанията си, заявявайки, че те избавят животи и няма да бъдат продавани на небогати страни с облага.

„ Ваксините са доста скъпи “, сподели Бурла в изявление за няколко европейски осведомителни организации. „ Те избавят човешки животи, разрешават на стопанските системи да се отворят още веднъж, само че ние ги продаваме на цената на едно ястие “.

Според данни, оповестени преди няколко месеца от член на белгийското държавно управление, имунизацията на Pfizer е най-скъпа за Европейския съюз, дружно с имунизацията на Moderna.

Българският министър-председател Бойко Борисов изясни по-рано тази седмица, че цената на имунизацията се е повишила от 12 до 19,5 евро.

Цените са в внезапен контрастност с имунизацията, създадена от британско-шведския производител на медикаменти AstraZeneca, който даде обещание да не осъществя облага от продукта си по време на пандемията и я продаде на Европейски Съюз за по-малко от две евро за единица.

Бурла не удостовери цената на имунизацията Pfizer, само че призна, че тя се продава на по-висока цена на развитите страни като тези в Европейски Съюз или Съединени американски щати.

„ В страните със междинни приходи я продаваме на половин цена “, сподели той. „ В по-бедните страни, в това число в Африка, ние я продаваме на себестойност. “

Понастоящем имунизацията Pfizer, създадена от основаната в Съединени американски щати компания в партньорство с немската компания BioNTech, играе водеща роля в американските и европейските акции за имунизация.

Фармацевтичният колос разгласи през февруари, че тества трета доза от имунизацията си за по-добра битка с нововъзникващите варианти.

Освен това Бурла съобщи в четвъртък, че компанията работи по нова формула, която ще разреши имунизацията да се съхранява в продължение на четири до шест месеца при естествена температура, а не при - 70 градуса по Целзий или по-ниска сега.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР