Брюксел се готви да наложи санкции върху Турция заради сондажните

...
Брюксел се готви да наложи санкции върху Турция заради сондажните
Коментари Харесай

ЕС налага санкции на Турция за сондажите в Средиземно море


Брюксел се готви да наложи наказания върху Турция поради сондажните действия в Източното Средиземноморие, които Европейски Съюз счита за противозаконни. Ще се приготвят и спомагателни ограничения против Анкара до 24 септември, ако няма прогрес от турска страна. Това стана ясно от думите на посланик номер 1 на Европейски Съюз Жозеп Борел. Той имаше неофициална среща през вчерашния ден с външните министри на страните от общността.

Ясно е, че в Европейски Съюз нараства разочарованието от държанието на Турция, тъй че Съветът изисква от работните групи да ускорят работата по налагане на наказания против лицата, препоръчани от Кипър заради противозаконните сондажи. Също по този начин се съгласихме, че в случай че няма прогрес, можем да разработим нови наказания, които могат да бъдат разисквани на срещата на върха на Европейски Съюз на 24 септември, сподели той.

Европейски Съюз обмисля също по този начин да забрани влизането в своите пристанища на турски кораби, извършващи противозаконни сондажни действия, съобщи Борел.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР