Брюксел. Публикуваното днес експресно проучване на Евробарометър във всички държави

...
Брюксел. Публикуваното днес експресно проучване на Евробарометър във всички държави
Коментари Харесай

Евробарометър: Европейците одобряват реакцията на ЕС на войната в Украйна

Брюксел. Публикуваното през днешния ден експресно изследване на Евробарометър във всички страни — членки на Европейски Съюз, демонстрира необятен консенсус измежду европейските жители в интерес на реакцията на Европейски Съюз на съветското навлизане в Украйна, оповестиха от Европейска комисия.

Мнозинството от европейците считат, че от началото на войната Европейски Съюз е показал взаимност (79 %) и е бил обединен (63 %) и бърз (58 %) в реакцията си.

Анкетираните утвърждават в огромна степен непоколебимата поддръжка за Украйна и за нейния народ. По-специално над девет от всеки 10 интервюирани (93 %) утвърждават даването на филантропична помощ на хората, наранени от войната. 88 % от европейците поддържат концепцията за банкет в Европейски Съюз на хора, бягащи от войната. 80 % утвърждават предоставената на Украйна финансова поддръжка. 66 % са съгласни, че „ Украйна следва да се причисли към Европейски Съюз, когато е подготвена “, 71 % са уверени, че Украйна е част от европейското семейство, а 89 % изпитват състрадание към украинците.

Подкрепата за глобите, наложени на Русия след нейното военно нахлуване против Украйна, е доста висока. По-голямата част от европейците (80 %) утвърждават икономическите наказания против Русия. 79 % от европейците утвърждават прибягването до наказания против съветските олигарси за налагане на ясни стопански и политически последствия на политическия хайлайф на Русия, виновен за нахлуването.

Две трети от европейците (67 %) поддържат това, че Европейски Съюз финансира закупуването и доставката на военно съоръжение за Украйна. Освен това 75 % смятат, че войната в Украйна демонстрира, че се „ нуждаем от засилено военно съдействие в границите на Европейски Съюз “.

Проучването демонстрира също по този начин необятна поддръжка за дейностите на Европейски Съюз в региона на енергетиката, чиято цел е премахването на зависимостта от съветските изкопаеми горива. Налице е необятен консенсус по отношение на попълването на хранилищата за газ в Европейски Съюз, с цел да се избегнат рисковете от дефицит през идната зима (86 %), вземането на ограничения от страна на Европейски Съюз за повишение на енергийната успеваемост на постройките, превоза и стоките (85 %) и обстоятелството, че войната в Украйна прави по-наложително вложението в сила от възобновими източници (84 %). 90 % от европейците са съгласни, че следва да се вземат ограничения на европейско ниво за ограничение на последствията от възходящите цени на силата за потребителите и предприятията. 86 % от интервюираните европейци декларират, че възходящите цени на силата се отразяват доста на покупателната им дарба.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР