Брюксел. По повод на Световния ден на бежанците Европейската комисия

...
Брюксел. По повод на Световния ден на бежанците Европейската комисия
Коментари Харесай

ЕП: Ново приложение ще помогне на чуждите граждани в ЕС да влязат на трудовия пазар

Брюксел. По мотив на Световния ден на бежанците Европейската комисия започва през днешния ден „ Инструмент за профил на уменията на жители на трети страни “, се споделя в известие от преслужбата Европейската комисия.
Инструментът съставлява офлайн и онлайн уеб редактор, който ще даде опция на жителите на трети страни да показват своите умения, квалификации и опит по метод, добре понятен от работодателите, доставчиците на услуги за обучение и образование и организациите, работещи с мигранти, в целия Европейски съюз.
Комисарят по заетостта, обществените въпроси, уменията и трудовата подвижност Мариан Тейсен съобщи: „ В света на труда през днешния ден би трябвало всички да могат изцяло да употребяват своите умения на пазарите на труда. Способностите на непознатите жители в Европейски Съюз не би трябвало да бъдат пропилявани. Нашият „ инструмент за профил на уменията “ ще ги улесни при търсенето им на работа. Той ще разреши също на националните администрации да получават ясна визия за уменията и квалификациите им, което ще помогне на тези администрации да се оправят с провокациите и да се възползват от опциите, свързани с интеграцията на бежанците, лицата, търсещи леговище, и другите мигранти на пазара на труда. Това ще е от изгода за всички. “
Димитрис Аврамопулос, комисар по въпросите на миграцията, вътрешните работи и поданството, съобщи: „ Идващите у нас мигранти имат опит, качества и умения, които могат да донесат действителна изгода за нашите стопански системи и общества. Ето за какво вложението в интеграцията на пазара на труда е от първостепенно значение. Успешната интеграция е от решаващо значение, в случай че желаеме да превърнем миграцията във опция за всички. Нашият „ профил на уменията “ ще редуцира времето, за което новопристигналите жители на страни отвън Европейски Съюз си намират работа, като подчертае самостоятелните им умения. “
Инструментът за профил на уменията ще бъде първото средство за приемните центрове, службите за интеграцията, обществените служби по заетостта и другите организации, предлагащи услуги за жители на трети страни. Инструментът ще подсигурява признаването на уменията и образованието им и също така ще ги насочва към образование, обучение или претовареност. Освен че дава общ обзор на профила на уменията на непознатите жители — тъкмо както автобиографията — инструментът оказва помощ на организациите, работещи в региона на миграцията, да набележат характерните потребности на обособените хора да се интегрират на пазара на труда. Това ще опрости процеса на намиране на подобаващи свободни работни места за търсещите работа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР