Брюксел. Кметът на Велико Търново и председател на Националното сдружение

...
Брюксел. Кметът на Велико Търново и председател на Националното сдружение
Коментари Харесай

Велико Търново: Кметът Даниел Панов представя българските местни власти в дебати за бъдещето на Европа

Брюксел. Кметът на Велико Търново и ръководител на Националното съдружие на общините в България Даниел Панов показва българските локални управляващи във конгрес на високо ниво на тематика „ Бъдещето на Европа “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Панов взе участие в дебатите, които са част от 130-а пленарна сесия на Комитета на районите на Европейския съюз, провеждаща се в Брюксел. Форумът се организира през днешния ден в белгийската столица, където се събират ръководителите на националните асоциации на локалните и районни управляващи от десетки страни в Стария континент. Изказванията на Даниел Панов са планувани в пленарната сесия на Комитета на районите, както и по време на кръгла маса „ Устойчива Европа “.
През април Велико Търново семейства съвещание на Съвета на европейските общинни и райони (СЕОР). Форумът бе на високо ниво, а в Старата столица дойдоха представители на локалните управляващи от повече от 30 страни. Откритата от Даниел Панов и Фредерик Валие (генерален секретар на СЕОР) полемика бе на тематика „ Настоящата и бъдещата ни визия за Европа и Европейския съюз ”. Основните тематики, които задграничните посетители обсъждаха дружно с българските домакини от НСОРБ и Община Велико Търново, бяха свързани с целите на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, интеграцията на Западните Балкани, кохезионната и общата селскостопанска политика след 2020 година.
Наскоро Даниел Панов взе участие и в конференцията „ Перспективи за конвергенция и устойчиви райони след 2020 година “, която се организира в София и бе част от срещите на високо равнище по време на българското европредседателство. Тогава бе първото обществено разискване на новата многогодишна финансова рамка на Европейския съюз. С 8,4% повече са плануваните за България средства в идващия програмен интервал – 2021-2027 година, по линия на кохезионната политика и европейските фондове.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР