Брюксел и Лондон имат пробив на преговорите за излизането на

...
Брюксел и Лондон имат пробив на преговорите за излизането на
Коментари Харесай

Брюксел: ЕС и Великобритания постигнаха решаващ компромис

Брюксел и Лондон имат пробив на договарянията за излизането на Англия от Европейски Съюз след 7 месеца разговор и първата фаза от преговорния развой е приключена.Това публично заяви ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, предадоха агенците.

„ Постигнахме пробив. Постигнат е решителен прогрес. Този компромис е резултат от комплицирани преговори”, сподели Юнкер на взаимна конференция с английския министър председател Тереза Мей в Брюксел.

Завършването на първата фаза от договарянията за Брекзит беше оповестено и в публично изказване на Европейската комисия.

Резултатите от договарянията „ ще бъдат показани за утвърждение на Европейския съвет” на срещата на високо ниво на Европейски Съюз на 14 и 15 декември.

Ако бъдат утвърдени от януари Европейски Съюз и Обединеното кралство ще могат да стартират втората фаза от договарянията за базата на бъдещите връзки на партньорство, най-много в комерсиалната сфера, защото с излизането си от Европейски Съюз Англия би трябвало да напусне и единния европейски пазар.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР