Брюксел. Европейските страни се готвят да наложат още по-строги ограничения

...
Брюксел. Европейските страни се готвят да наложат още по-строги ограничения
Коментари Харесай

Reuters: Ограниченията срещу Омикрон ще спрат възстановяването на икономиката

Брюксел. Европейските страни се готвят да наложат още по-строги ограничавания в петък в опит да забавят разпространяването на „ Омикрон “ разновидността на Covid-19, което се чака да спре още веднъж световното икономическо възобновяване, оповестява Reuters .

Германия, Ирландия и Дания обмисляха спомагателни ограничавания в дните преди да стартират съществено коледните празненства, следвайки стъпките на Франция, която затвори границите си тази седмица за британци, които не живеят в страната.

Вицепремиерът на Ирландия Лео Варадкар сподели, че пред лицето на „ жестокия вирус “ държавното управление няма различен избор, с изключение на да обмисли непопулярни ограничения, в това число ранно затваряне на питейни заведения и заведения за хранене.

„ Всички изпитваме яд, отчаяние, смут, меланхолия, само че това не може да ни отклони от вземането на верните решения, с цел да защитим хората си “, сподели той в Туитър.

Съгласно разпоредбите, които могат да бъдат оповестени по-късно в петък, пътуващите до Германия от Англия ще би трябвало да бъдат сложени под карантина за две седмици, сподели представител на немското здравно министерство.

Несигурността по отношение на въздействието, което бързото разпространяване на Омикрон ще има върху възобновяване на международната стопанска система, беше отразено в разнообразни проучвания, подхванати от огромните централни банки тази седмица.

Централната банка на Япония резервира извънредно разхлабената си парична политика в петък, макар че анулира незабавното финансиране при пандемия.

Кристин Лагард, президент на Европейската централна банка, сподели, че по-строгите ограничаващи ограничения за прекъсване на разпространяването на Омикрон „ могат да забавят възобновяване “ и ЕЦБ не даде сигнал за бързо прекъсване на стратегиите за поддръжка на пандемията.

За разлика от това, борейки се с високата инфлация, Банката на Англия увеличи лихвите, като стана първата стопанска система от Г-7, която направи това от началото на пандемията. Федералният запас на Съединени американски щати, също обезпокоен за цените, алармира за проекти за стягане през идната година.

Вариантът Омикрон докара до инфекции във Англия покрай пиковите равнища, следени при започване на 2021 година, макар че хоспитализациите и смъртните случаи остават доста на по-ниско равнище. Европейските страни и Съединените щати също записаха скок на инфекциите през декември.

Откакто коронавирусът се появи в Ухан, Китай преди съвсем две години, повече от 5 милиона души са умряли от COVID-19 в международен мащаб и са обявени повече от 272 милиона случая.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР