Брюксел. ЕС възнамерява да постави в черен списък туристически и

...
Брюксел. ЕС възнамерява да постави в черен списък туристически и
Коментари Харесай

Bloomberg: ЕС ще наложи санкции на фирмите, транспортиращи мигранти в Беларус

Брюксел. Европейски Съюз има намерение да сложи в черен лист туристически и транспортни компании, които оказват помощ за превозването на мигранти към Европейски Съюз, с цел да попречи на Беларус и други страни, граничещи с блока, да употребяват противозаконната миграция като опасност за общността. Това заяви Bloomberg във вторник, базирайки се на вътрешен документ на Европейски Съюз.

Според организацията Европейски Съюз счита, че обстановката с мигрантите на границите на общността и Беларус не би могла да се случи без присъединяване на някои транспортни и туристически компании. В тази връзка ще бъде препоръчано да се наложат ограничавания върху интервенциите в Европа и да се спре действието на лицензите в Европейски Съюз на тези компании, за които се счита, че са взели участие в прехвърлянето на незаконни имигранти към Европейски Съюз. Очаква се Европейската комисия да разгласи ограниченията във вторник.

Във вътрешните документи на Европейски Съюз, извлечения от които цитира организацията, също се показва, че ограничаващите ограничения ще зависят от спецификата на всеки обособен случай и ще се одобряват за една година, след което могат да бъдат удължени.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР