Брюксел даде "зелена светлина" за мегасделката на Vodafone. Британската компания

...
Брюксел даде "зелена светлина" за мегасделката на Vodafone. Британската компания
Коментари Харесай

Vodafone ще преобърне цяла Европа след мега сделка за 22 млрд. долара

Брюксел даде "зелена светлина " за мегасделката на Vodafone. Британската компания ще придобие против $22 милиарда част от бизнеса на Liberty Global, като по този начин ще се трансформира най-големият снабдител в Европа на мобилни, ТВ и закрепени услуги. Това написа Reuters, представен от money.bg.

С придобиването Vodafone желае да се трансформира в снабдител на супербърз интернет и платена телевизия, вместо единствено на мобилни услуги, както до момента.

Целта е увеличение на приходите от един консуматор и растеж на тяхната преданост. Към момента Vodafone е вторият най-голял мобилен оператор в света.

След като Брюксел утвърди договорката, акциите на компанията се повишиха с 1 %.

В рамките на договорката английската компания изкупува част от активността на конкурентната Liberty Global в четири европейски страни - Германия, Унгария, Румъния и Чехия.

Сделката следва последната наклонност в активността на телекомуникационните оператори по света, които получават кабелни оператори - или противоположното, с цел да стартират да оферират четворния пакет услуги.

Vodafone към този момент има наличие в четирите европейски страни, в които придобива активи на Liberty Global. Мобилният оператор ще поеме надзор основно над активите за публикувани на кабелна телевизия и стационарна интернет връзка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР