Удинезе и Наполи завършиха 1:1 в последния мач от 35-ия

...
Удинезе и Наполи завършиха 1:1 в последния мач от 35-ия
Коментари Харесай

Нова издънка на Наполи

Удинезе и Наполи приключиха 1:1 в последния мач от 35-ия кръг на Серия А. Звездата на неаполитанците Виктор Осимен се разписа в 51-вата минута, а 30 по-късно неговото попадение не беше зачетено поради засада.

Това даде опция на борещия се за оцеляване Удинезе да се добере до точката. „ Бианконерите “ изравниха с помощта на Айзък Съксес.

След ремито Наполи се изкачи до осмата позиция във краткотрайното класиране с актив от 51 точки. Удинезе остава 18-и с 30, на 2 зад Емполи и продължава да се бори за оставане в елита.

През първото полувреме липсваха доста на брой голови положения. Преобладаваше борбата в средата на терена, а голове не паднаха.

Едва през вторите 45 минути Наполи подвигна оборотите. В 51-вата минута гостите проведоха стойностна офанзива, която беше осребрена от Осимен. Матео Политано получи на десния фланг и центрира към голмайстора, който с глава насочи топката неспасяемо в десния ъгъл на вратата.

Удинезе не се съобщи и опита да се върне в мача. След 60-ата минута „ бианконерите “ имаха шансове да го сторят, само че ги пропуснаха. Кийнън Дейвис насочи рисков удар, който обаче беше избавен от Алекс Мерет.

Десет минути преди приключването на постоянното време Наполи повярва за миг, че е съумял да затвори мача. Осимен получи в наказателното поле и с едно допиране порази мрежата. Последва интервенция на ВАР. Оказа се, че таранът е бил с малко зад последния в отбраната на Удинезе. Съответно голът не беше зачетен.

Това се оказа основен миг в срещата, защото домакините демонстрираха темперамент и съумяха да избегнат равенството. Във 2-рата минута от добавеното време Томас Кристенсен смъкна с глава към точката за дузпа центриране. Там Айзък Съксес надигра двама бранители на Наполи и вкара за крайното 1:1.

Аталанта се наложи с 2:1 против Салернитана в различен мач от кръга. Гостите трябваше да вършат поврат, откакто в 18-ата минута позволиха гол, вкара го Лум Чауна.

През вторите 45 минути бергамаските стигнаха до скъпи три точки с попаденията на Джанлука Скамака и Теун Коопмайнерс.

След триумфа Аталанта заема петото място в класирането с актив от 60 точки, колкото има и Рома. Римските „ вълци “ обаче са с мач повече. Тази година петата позиция в Серия А е още по-важна, тъй като дава квота за присъединяване в Шампионска лига. Междувременно Аталанта е на полуфинал в Лига Европа. В четвъртък му следва реванш вкъщи против Олимпик Марсилия след 1:1 в първия мач.

С първата си голова заплаха Салернитана излезе напред в резултата. Лум Чауна овладя на стрелкова позиция и прати топката в мрежата, откакто се освободи от пазача си. Имаше подозрения за засада, само че ВАР ревизира редовността на гола.

В средата на първата част гостите бяха доста покрай изравнителния гол. Адемола Луукман стигна до центриране на Скамака, само че стреля в страничния дирек.

След почивката Аталанта беше още по-настоятелен. В 57-ата минута Скамака овладя в наказателното поле и възвърне равенството – 1:1.

Шест минути по-късно Теун Коопмейнерс направи обрата действителност. Той вкара с мощен шут от отдалеченост.

До края опитите на Салернитана да избегне равенството не се увенчаха с триумф. Брадарич и Чауна имаха най-хубави шансове, само че ги пропуснаха.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР