Брутният вътрешен продукт на Китай нарасна с 5,3% през първото

...
Брутният вътрешен продукт на Китай нарасна с 5,3% през първото
Коментари Харесай

БВП на Китай скача с 5,3% през първото тримесечие

Брутният вътрешен артикул на Китай набъбна с 5,3% през първото тримесечие по отношение на година по-рано, надхвърляйки упованията на пазара, до момента в който Пекин се пробва да насочи воденото от производството възкръсване на втория по величина в света стопанска система.

Силният ритъм на напредък за първото тримесечие, който се съпоставя с прогнозите на анализатори от 4,6% в изследване на Reuters и разширение от 5,2% за цялата година през 2023 година, следва смесени стопански данни през последните седмици.

Правителството си е сложило цел за напредък на Брутният вътрешен продукт от 5 % тази година. Но през март инфлацията падна под прогнозите на анализаторите, което демонстрира, че дефлационният напън продължава в Китай, до момента в който политиците се пробват да подтикват вътрешното търсене, с цел да компенсират рецесията с парцелите.

От 2021 година китайската стопанска система се бори с вълна от несъблюдение на отговорностите на разработчиците на недвижими парцели, които натежаха върху строителната активност и доверието.

Това е разрастваща с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР