Брутният вътрешен продукт (БВП) на Япония на годишна база през

...
Брутният вътрешен продукт (БВП) на Япония на годишна база през
Коментари Харесай

Третата икономика в света регистрира значителен спад

Брутният вътрешен артикул (БВП) на Япония на годишна база през третото тримесечие е понижен доста - с 2,9%, а не с 2,1%, както беше обявено в началото. Това е най-голямото стесняване на третата в света стопанска система от второто тримесечие на 2020 година, когат беше разгара на пандемията от Covid.

И то в случай, че през второто тримесечие, съгласно обновените данни, стопанската система на Япония е отбелязала добър напредък - от 3,6%.
 Икономиката на Европейски Съюз
Икономиката на Европейски Съюз " замръзна "

Брутният вътрешен продукт на България означи растеж, въпреки и не от високите в Европа

Свиването на Брутният вътрешен продукт на Япония през третото тримесечие е неподходящ сигнал, само че към момента не значи, че стопанската система на страната е в криза. Това би могло да стане, в случай че и за четвъртото тримесечие на 2023 година Брутният вътрешен продукт на Япония записва спад на годишна база.

Освен това, стопанската система на Япония се сви с 0,7% през третото тримесечие по отношение на предходните три месеца , съгласно дефинитивни данни, показани от правителствоото на страната.

Предварителните данни бяха за понижение на тримесечна база от 0,5%. Така в този момент Брутният вътрешен продукт се намали на тримесечна база за първи път от последното тримесечие на 2022 година

Прогнозата на анализаторите не предвиждаше проверка на първичните тримесечни данни, и то към утежняване, оповестява Trading Economics.
 Япония планува повдигане на бюджета си за защита с 27%
Третата в света стопанска система планува повдигане на бюджета си за защита с 27%

Какви са главните " пера " в този бюджет

През второто тримесечие, съгласно обновените данни, стопанската система на страната е повишена с 0,9%, а не с 1,1%, както посочваха предварителните данни.

Потребителските разноски са намалели с 0,2% през третото тримесечие (първоначално данните не посочваха промяна), а бизнес вложенията са намалели с 0,4% (вместо пълвонаначалното намаляване с 0,6%). Обемът на държавните разноски нараства с 0,3%, както беше оповестено по-рано.

Износът на Япония през третото тримесечие нараства с 0,4%, а вносът - с 0,8%.
 Икономиката на Ирландия навлезе в криза
Икономиката на втората най-богата страна в света и в Европейски Съюз навлезе в криза

Спадът стартира последователно при започване на годината
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР