Брутният вътрешен продукт (БВП) на Великобритания расте по-бързо от очакваното.

...
Брутният вътрешен продукт (БВП) на Великобритания расте по-бързо от очакваното.
Коментари Харесай

БВП на Великобритания с по-голям от очаквания ръст

Брутният вътрешен артикул (БВП) на Англия пораства по-бързо от предстоящото. През четвъртото тримесечие се е нараснал с 0,5 на 100 на тримесечна база, а на годишна - по отношение на същия интервал на 2016 година - с 1,5 %. Очакванията бяха за растеж от 1,4%, съобщи Bloomberg.

Растежът обаче като цяло се забавя през 2017 година, отчитайки даже най-слабото движение на възобновяване на стопанската система от пет години насам, защото потребителите и бизнеса усетиха следствията от вота за овакантяване на Европейския съюз.

За съпоставяне, растежът на Брутният вътрешен продукт през 2017 година доближава 1,8% по отношение на 1,9% през 2016 година Очакванията са даже растежът да се забави още през тази година до 1,4% поради натиска от инфлацията и отлагането на вложенията от страна на фирмите, до момента в който се обясни обстановката към Brexit.

Покачването на Брутният вътрешен продукт през последните три месеца на 2017 година се дължи главно на по-доброто показване на секторите на услугите и производството, до момента в който строителството в Обединеното кралство се свива за трето подред тримесечие.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР