Бруталното изнасилване и убийство на 7-годишната Зейнеб Ансари, чието тяло

...
Бруталното изнасилване и убийство на 7-годишната Зейнеб Ансари, чието тяло
Коментари Харесай

Има задържан за зловещото изнасилване и убийство на дете в Пакистан

Бруталното обезчестяване и ликвидиране на 7-годишната Зейнеб Ансари, чието тяло беше захвърлено на сметище, отприщи вълна от отвращение в Пакистан против културата на безмълвие, обвързвана със половото принуждение, написа Асошиейтед прес (AP).

Местната полиция заяви във вторник, че килърът на Зейнеб е задържан, откакто ДНК проба от арестуваните обвинени съвпаднала с тази, открита по тялото на детето, написа „ Пакистан Тудей “ (Pakistan Today). Според изданието името на арестувания е Имран Али. Органите на реда осведомят, че

той е признал, че е направил жестокото пресъпление .

„ Бача бази” - момчетата, полови плебеи в Афганистан

В Пакистан убиха жена с камъни, омъжила се по обич

Ислямски съвет: Пакистанците могат леко да бият дамите си

Отхвърлен пакистанец изгори обичаната си

Имран е зидар по специалност и е живял покрай кварала, в който живее фамилията на Зейнеб. Според почитан чиновник на полицията Имран е бил доста непосредствен със фамилията на Зейнеб и даже е взел участие в проестите, които избухнаха след убийството ѝ.

BREAKING: THIS IS THE MURDERER OF ZAINAB, #ImranAli is his name. pic.twitter.com/CAoAsEyNsE
— Sheeraz Raza (@SheerazRaza) January 23, 2018
Междувременно редица изтъкнати пакистански дами излязоха със личните си истории за полово принуждение, казвайки че

желаят да трансформират традициите, съгласно които злоупотребата е белег на срама за жертвата .

Те акцентират, че тези обичаи оказват помощ на насилниците да се измъкнат безнаказани и предизвикват корумпираните полицейски сили да подценяват такива закононарушения.

Махиин Хан, която е именит пакистански фешън дизайнер, заяви в обществената мрежа „ Туитър “, че е била полово насилвана като дете от ислямски свещеник, при който изучавала Корана. „ Парализирах се от боязън ден след ден “, написа тя. 73-годишната Хан е говорила обществено за това единствено един път преди настоящия си туит.

„ Сега споделяме: задоволително. Трябваше да се събудим доста от дълго време. Срамувам се да кажа, че беше нужна гибелта на едно малко момиченце, с цел да стартираме да приказваме за това “, споделя тя в телефонно изявление от вкъщи си в Карачи.

„ Това, което най-вече ме безпокои е тишината, когато едно малко момиченце е изнасилено.

Това е обвързвано със фамилната чест. Родителите споделя на дъщерите си: „ Не приказва за това. Не казвай на никого “. Нашето безмълвие споделя, че няма проблем да се отнеме живота на едно дете “, споделя още Махиин Хан.

Pakistan Court gives 72 hours to police to arrest 7-year-old Zainab's killer https://t.co/onEQOoerzU pic.twitter.com/iPBWgM7bl7
— NDTV (@ndtv) January 21, 2018
Едва след гибелта на Зейнеб се разчу и за други случаи като нейния, а полицията подхванала най-накрая дейностите и се оказало, че търсят сериен изнасилвач и палач на дребни момиченца.

Сред осемте жертви е и 5-годишната Айша. Баща ѝ Мохамед Асиф съобщи, че молил полицията да я открие след отвличането ѝ предходната година. „ Нямаха интерес. Бяха по заинтригувани това да не се разчува “, споделя Асиф. Тялото на Айша, по което имало следи от обезчестяване и мъчения, беше намерено два дни след изгубването ѝ.

Единствената оживяла измежду осемте жертви

е 6-годишно момиченце, открито от скитник, който ровел в резервоар за отпадък. Била е отвлечена в продължение на 15 часа, през които е била измъчвана. По стъпалата и краката ѝ имало рани от изгаряния с цигара и е претърпяла сериозна контузия на главата. Сега тя е в болница в град Лахор, не може да седне, не може да държи главата си и не може да приказва. Баща ѝ Мохамед Ашан споделя, че всичко, което щерка му прави, е да плаче.

Според редица известни дами гибелта на Зейнеб ще провокира неприкритост по тематиката със половото принуждение над деца, която няма да може да бъде спряна. Но локалния юрист Уакаш Абид предизвести, че тази смяна може да се трансформира просто в епизодичен миг.

Откритото говорене за половото принуждение евентуално ще докара до реакция от страна на религиозните консервативни хора и доста родители, които се опълчват на разискването на полови въпроси ще продължат да се придържат към традициите, съгласно които момичето е отговорно за фамилната чест и даже простят убийството на момиче, което е дръзнало да се омъжи по обич.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР