Бруталната истина зад “кокаиновия кораб “Верила разкрива в ексклузивно видео

...
Бруталната истина зад “кокаиновия кораб “Верила разкрива в ексклузивно видео
Коментари Харесай

Американската връзка с Домусчиеви; кой ги е “нацелил”; какво следва… Бруталната истина зад “кокаиновия кораб”

Бруталната истина зад “кокаиновия транспортен съд ” “Верила ” разкрива в извънредно видео Веселина Томова. Според информацията ѝ, всичко във видеото е по сведения на нейни персонални източници. Каква е истината зад аферата с кокаин на българския транспортен съд “Верила ”?

В края на месец декември, предходната година, ирландските управляващи задържаха кораба „ Верила “ и откриха 500 кг кокаин. Корабът плаваше под малтийски байрак, само че е на сдружението „ Български морски флот “ на Кирил Домусчиев.

АФЕРА написа, че разполага с информация от свои източници, основани измежду непознати специфични служби.

Какво знае Веселина Томова?

Защо съгласно нея някой се цели в братя Домусчиеви?

Американска връзка? Кредит за 900 милиона $ и комисионни?

Собствениците на БМФ сбъркват съдбовно с „ навигационната техника “ за корабите си и я купуват по-евтино от страна, която американците по никакъв начин не долюбват?

Вече падат глави поради хванатия кокаин?

Специалните служби управляват наркотрафика?

 

 

Какto SafeNews писа, на кораба “Верила ” с български екипаж са открити 500 кг кокаин, заяви министър Калин Стоянов на конференция в Министерския съвет.

 

В отговор на въпрос министър Стоянов сподели, че фактически има подобен случай.

Екипажът е от 17 български жители и един украински.

“Имаме информация, че са арестувани, желае се потвърждаване, че екипажът, който е там, е български, добави министърът.

Той сподели, че за момента има доста дейна връзка на равнище оперативно интернационално съдействие. Така че занапред ще излизат обстоятелства по случая.

Вицепремиерът Мария Габриел заяви, че тече оперативно следствие по случая и Министерството на външните работи е поискало информация.

Кораб за насипни товари, дошъл в Ирландия от Канада, е част от продължаваща интервенция на ирландската полиция и данъчна работа, които претърсват плавателното средство за опиати. При първия стадий на претърсването са открити минимум 300 кг кокаин в пакети на борда на кораба. И управляващите имат намерение да извършат по-подробно претършуване на плавателния съд.

Корабът за насипни товари “Верила ” е дошъл в ирландското пристанище Фойнс на западния бряг на страната във вторник сутринта. Той е благосъстоятелност на Параходство “Български морски флот ” и е регистриран в Малта.

Съобщава се, че корабът транспортира пшеница от Канада и е отплавал от Монреал на 9 декември.

Към сегашния миг “Параходство Български морски флот ” АД не разполага с информация от ирландските управляващи за арестувания транспортен съд “Верила ”. Това е посочено в публична позиция на компанията, публикувана до медиите във Варна.

От сдружението оповестяват, че само е известно, че се организира профилирана полицейска акция по претършуване на кораба. Заради подозрения за присъединяване му в наркотрафик.

“Ако това бъде потвърдено по съответния подобаващ ред, ще бъде тежко закононарушение. И в същото време жестоко тъпчене на полезностите, вътрешните правила, политики и процедури на “Параходство Български морски флот ” АД. Което е сдружение със 131-годишна история и с безупречна известност в интернационалното комерсиално мореплаване ”. Това е посочено в известието на компанията.

Ръководството на компанията твърди, че ще окаже цялостно подпомагане на всички способени управляващи и органи за откриване на обективната истина. Като се надява във връзка с отговорните лица да бъде приложена цялата суровост на закона. И те да изтърпят съответните наложени им санкции.

Както SafeNews писа, оценката на дрогата е сред 20 и 35 милиона евро.

Източници считат, че арестувания кокаин евентуално е с доста висока непорочност, защото множеството колета кокаин са на мястото на импорт, което значи че количеството на опиатите може да бъде доста по- огромно благодарение на смесващи сътрудници, преди да бъде продадено на улицата.

Евентуалната улична стойност на дрогата може да доближи сред 60 и 105 милиона евро.

„ The Irish Times “ оповестяват, че пратката ще би трябвало да бъде изследвана и претеглена и равнищата на непорочност да бъдат избрани посредством тестване, преди да може да бъде направена публична и дефинитивна оценка на пратката с кокаин.

Наркотиците са били скрити в бала, а с тях са открити помощно средство за плаваемост и GPS маяк.

Служителите по приходите и гвардейците считат, че пратката е трябвало да бъде изхвърлена зад борда в някакъв миг, евентуално с цел да бъде взета от морето от някой, който да бъде докаран на брега.

Още вести четете в секция Крими & Темида.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР