Бруталната гореща вълна, стоварила се върху западната част на САЩ,

...
Бруталната гореща вълна, стоварила се върху западната част на САЩ,
Коментари Харесай

Западната част на САЩ се задъхва от горещините

Бруталната гореща вълна, стоварила се върху западната част на Съединени американски щати, докара за трети път до отбелязване на температурни върхове, като в Долината на гибелта в щата Калифорния, едно от най-горещите места на планетата, бяха маркирани 54 градуса, съобщи Ройтерс.

Термометър пред центъра за гости във Фърнес крийк показваше 56,67 градуса малко преди 16 ч. локално време през вчерашния ден (20 ч. по Гринуич вчера). Според рейнджър от службата на националните паркове на Съединени американски щати този термометър нормално демонстрира малко над формалните данни.

Националната метеорологична работа записва в събота температура от 54 градуса, която, в случай че бъде доказана, ще бъде една от най-високите, измервани на планетата. Вчера следобяд рейнджър мери температура от 81,1 градуса на тротоара пред центъра за гости.

Повечето туристи излизаха от колите си, оборудвани с климатици, единствено с цел да театралничат за фотоси с термометъра, само че Ричард Радър от Аризона съобщи, че е минал през вчерашния ден с колело 16 км в Долината на гибелта, откакто пристигнал да види " какъв брой топло може да стане ".

Горещините, обхванали огромна част от северозападните елементи на Съединени американски щати, подложиха на огромно натоварване електрическите системи и доведоха до огромни горски пожари. В Южен Орегон пламъците заплашиха жилища и прекъснаха електричеството.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР