- Броят на заразените с новия коронавирус в световен мащаб

...
- Броят на заразените с новия коронавирус в световен мащаб
Коментари Харесай

Заразените с коронавирус по света наближават 4,2 млн. души

- Броят на инфектираните с новия ковид в международен мащаб з а последното денонощие е повишен със 78 000 и към този момент наближава 4 милиона и 250 хиляди души. Потвърдените смъртни случаи са се нараснали с 6000 и са над 294 000, заяви Световната здравна организация, съобщи БНР.

Регионът на Северна и Южна Америка е преди всичко по брой на инфектирани - над 1 819 553. Броят на умрелите е 109 121.

В Европа има 1 801 668 инфектирани и 163 413 умряли. За последните 24 часа инфектираните са се нараснали с 21 352, а умрелите - с 3 614.

Най-много инфектирани в света има в Съединените щати - 1 340 098. На второ място е Русия с 252 245. Следват Англия, Испания, Италия и Бразилия.

- Австрийската самолетна компания Austrian Airlines счита, че потреблението на маски в битката против разпространяването на ковид в самолетите е по-целесъобразно, в сравнение с да се остави междинното място празно, съобщи представителят на компанията Марлен Пирхнер пред РИА Новости, съобщи БГНЕС.

Редовните полети на Austrian Airlines са анулирани до 31 май в това число . Авиокомпанията следи пазара и несъмнено ще дефинира възобновяването на работата си през юни.

Компанията майка - Lufthansa към този момент вкара като наложително носенето на маски по време на полетите, затова то ще бъде възприето и от Аustrian Airlines.

" Блокирането на междинните места би било извънредно неизгодно финансово. Би било по-целесъобразно да работим с маски и да не оставяме свободни места. От екологична позиция този метод също ще получи поддръжка, защото в този случай няма да се постанова да летим по-често ", споделиха от компанията.

- Междувременно турските управляващи оповестиха , че страните, които са получили помощ са имали потребност главно от защитни маски, ръкавици и респиратори.

" Досега имахме опция да помогнем на 80 страни, които ни помолиха за помощ “, съобщи вицепрезидентът Фуат Октай в изявление за онлайн канала Yozgat Camlik TV. Той съобщи още, че две трети от страните в света, или близо 70%, са поискали някаква помощ от Турция.

В момента в страната са регистрирани 144 749 доказани случаи на ковид, а броя на смъртните случаи е 4 007.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР