Броят на заразени с коронавирус в Германия нарасна драстично за

...
Броят на заразени с коронавирус в Германия нарасна драстично за
Коментари Харесай

Коронавирус: рекорди в Европа и страх от нов локдаун

Броят на инфектирани с ковид в Германия набъбна фрапантно за денонощие. 11 287 са новите случаи на инфектирани, рекорден брой от началото на пандемията. Предишният връх беше маркиран в събота, когато бяха регистрирани 7830 случая на Ковид-19.

В Германия от началото на септември се вършат сред 1,1 и 1,2 милиона теста седмично. Процентът положителни резултати се е нараснал от 0,75 до 3,63. Политици и специалисти показват терзанието си от мащабите, които пандемията придобива и молят към жителите да проявят отговорност. " Спешно призоваваме цялото население да се ангажира със отбраната от възпаление ", написа шефът на института " Роберт Кох " Лотар Вилер. По-късно през днешния ден специалистите от института ще дадат конференция онлайн.

Италия се притеснява да не се повтори сюжетът от пролетта

Северните региони на Италия бяха първите тежко ударени от пандемията, когато коронавирусът застигна Европа при започване на годината. В целия свят се разпространиха фрагменти на препълнените лечебни заведения в районите Ломбардия и Кампания. Италианците напускаха домовете си единствено при основателна причина. Жителите на Апенинския полуостров се надяваха, че в никакъв случай повече няма да им се постанова да носят разпечатания лист хартия, с който заявяват за какво са излезли на открито. Но възходящият брой случаи на Ковид-19 - над 15 хиляди за последното денонощие, ускорява паниките, че Италия може да преживее ужаса от пролетта още веднъж.

За да предотвратят това, Ломбардия и Кампания към този момент постановиха вечерен час. След 23 часа на улицата може да се излиза единствено с основателна причина. Управляващите в Рим са планували четири милиарда евро за битка с пандемията през 2021-а година. С тях би трябвало да бъде обезпечено възнаграждение на близо 30-те хиляди лекари и медицински сестри, които бяха назначени краткотрайно. Експертите в страната чертаят две тактики за преодоляване на втората вълна - ограничение на подвижността на жителите или все по-активно тестване, с цел да може да се наблюдават веригите на заразяване и да бъде предотвратено разрастването на заболяването.

Ще има ли ски сезон в Австрия?

Австрия също стегна ограниченията тази седмица, с цел да се опита да предотврати нов локдаун. В затворени пространства към този момент няма да могат да се срещат повече от шест индивида. На културни събития в зали могат да участват не повече от 1000 индивида, на игрища - най-много 1500. Всички те би трябвало да носят маски, храна и питиета няма да се сервират. Засега на национално равнище заведения няма да се затварят, нито да се вкарва вечерен час. Според кмета на Виена Михаел Лудвиг в заведенията за хранене има построена идея за гарантиране на сигурността на гостите. По домовете такава няма по какъв начин да се съблюдава или управлява.

Представителите на туристическия отрасъл са мощно разтревожени. Туризмът е един от стожерите на австрийската стопанска система. Той обезпечава към 15% от стопанската система на страната. Резервациите в интервала май-август понижиха с 33% спрямо 2019 година, а прогнозите за зимния сезон са спадът да е с едвам четвърт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР