Броят на загиналите при нападението в концертната зала Крокус сити

...
Броят на загиналите при нападението в концертната зала Крокус сити
Коментари Харесай

Броят на жертвите при нападението в концертна зала в Москва нарасна до 140

Броят на починалите при нападението в концертната зала " Крокус сити хол " в Москва предходната седмица набъбна до 140, откакто друга жертва умря в болница, оповестиха съветски публични лица, представени от " Асошиейтед прес ".

Този човек е един от петимата, които към момента са приети в болница в „ извънредно тежко положение “ и лекарите „ направиха всичко допустимо “, с цел да ги спасят, съобщи съветският здравен министър Михаил Мурашко.

Общо 80 души, ранени при офанзивата, остават в лечебни заведения, добави служителят, а други 205 са потърсили извънболнична здравна помощ.

Масовото ликвидиране в петък вечерта в Crocus City Hall, обстойно място за извършване на покупки и развлечения в северозападните околности на Москва, беше най-смъртоносната терористична офанзива на съветска земя от близо 20 години. Най-малко четирима въоръжени мъже с автоматизирани пушки стреляха по хиляди гости на концерта и подпалиха залата.

Филиал на групировката " Ислямска страна " пое отговорност за насилието, до момента в който американското разузнаване съобщи, че има информация, потвърждаваща, че групата е виновна. Френският президент Еманюел Макрон сподели, че Франция също разполага с разследващи данни, сочещи „ организация на ИД “ като виновна за офанзивата.

Федералната работа за сигурност на Русия или ФСБ заяви, че е арестувала 11 души в деня след офанзивата, в това число четирима обвинени въоръжени нападатели. Четиримата мъже, разпознати като жители на Таджикистан, се явиха в московски съд в неделя по обвинявания в тероризъм и демонстрираха следи от нечовечен побой. Единият изглеждаше едвам в схващане по време на чуването.

Руските публични лица обаче упорстват, че Украйна и Западът са имали роля, изказванията, които Киев изрично отхвърля. Украинският президент Володимир Зеленски упрекна съветския си сътрудник Владимир Путин, че се пробва да нагнети гняв, до момента в който силите му се бият в Украйна.

Шефът на ФСБ Александър Бортников също твърди, че западните шпионски служби може да са забъркани. „ Смятаме, че радикални ислямисти са подготвили акцията, а западните специфични служби са я съдействали, а украинските специфични служби са имали директно присъединяване в нея “, сподели Бортников, без да дава детайлности.

Той повтори изказванието на Путин, че четиримата стрелци са се опитвали да избягат в Украйна, когато са били задържани, представяйки го като доказателство за хипотетичната интервенция на Киев.

Но това изказване беше леко подкопано от властническия президент на Беларус Александър Лукашенко, който сподели във вторник, че обвинените са се отправили към Украйна, тъй като се притесняват от непоколебим надзор на границата с Беларус.

Групировката " Ислямска страна ", която загуби огромна част от територията си след военните дейности на Русия в Сирия след 2015 година, от дълго време е ориентирана към Русия. През октомври 2015 година бомба, сложена от ИД, смъкна съветски аероплан над Синайската пустиня, убивайки всички 224 души на борда, множеството от които съветски летовници, завръщащи се от Египет.

Групата, която работи основно в Сирия и Ирак, само че също и в Афганистан и Африка, също по този начин е поела отговорност за няколко офанзиви в неспокойния Кавказ и други райони на Русия през последните години. Тя е вербувала бойци от Русия и други елементи на някогашния Съветски съюз.

В понеделник Путин предизвести, че може да последват още офанзиви, като се твърди, че е допустимо западно присъединяване. Той не загатна предизвестието за допустима идна терористична офанзива, което Съединени американски щати споделиха поверително с Москва две седмици преди нападението.

Три дни преди офанзивата Путин осъди известието на посолството на Съединени американски щати от 7 март, призоваващо американците да заобикалят тълпи в Москва, в това число концерти, наричайки го опит да се изплашат руснаците и да се „ изнудва “ Кремъл преди президентските избори.

Бортников сподели, че Русия е признателна за предизвестието, само че го дефинира като доста общо.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР