Броят на южнокорейските туристи в Япония през юли е достигнал

...
Броят на южнокорейските туристи в Япония през юли е достигнал
Коментари Харесай

Южнокорейците избягват Япония като туристическа дестинация

Броят на южнокорейските туристи в Япония през юли е достигнал най-ниското си равнище от близо година, демонстрираха данни на японското държавно управление. Спадът се дължи главно на всеобщата анулация на проектите за пътешестване на фона на утежняването на връзките сред двете прилежащи страни.

Туристите в Япония, идващи от Южна Корея, са спаднали със 7.6% през юли 2019 година по отношение на съответния месец година по-рано и са били 561 700 души, заяви Японската национална туристическа организация. Това е най-ниската стойност на индикатора от септември насам, когато наводняване затвори летище Кансай и мощно земетресение удари Хокайдо. Южнокорейците бойкотират също и потреблението на японски артикули в символ на митинг против решението на Токио при започване на юли да сложи ограничавания за износа на основни високотехнологични материали за прилежащата си страна.

"Много корейски туристически групи анулират пътуванията си до Япония. Наблюдаваме деликатно обстановката ", съобщи комисарят на Японската организация за туризъм Хироши Табата, представен от Ройтерс. Отмяната на пътуванията от страна на туристите принуди превозвачи като Korean Air и Asiana Airlines да понижат полетите си до Япония. Хироши Табата акцентира, че декларираната по-рано цел на Япония да приема 40 милиона задгранични туристи до 2020 година не се трансформира, без значение от актуалната обстановка. Японската организация за туризъм разгласи проекти за увеличение на напъните за връщане на туристите от Южна Корея, която има основна роля в растежа на промишлеността.

Миналата година 7.5 милиона южнокорейски туристи посетиха Япония, което бе 24% дял от общата стойност на броя туристи в страната. "Ние приготвяме проекти за увеличение на броя на южнокорейските туристи, работейки взаимно с самолетни компании и туристически организации “, означи Табата. Общият брой туристи от целия свят, идващи в Япония, е повишен с 5.6% през юли, достигайки 19.6 милиона души от началото на годината до момента.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР