Броят на ваксинираните срещу коронавируса в социалните домове е твърде

...
Броят на ваксинираните срещу коронавируса в социалните домове е твърде
Коментари Харесай

Кацаров иска информация за имунизирането на персонала и настанените в социални домове

Броят на имунизираните против ковид в обществените домове е прекомерно невисок и в тях не престават да се появяват огнища на Covid-19.

Затова служебният министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров упорства в писмо до вицепремиера по икономическите и обществените политики в служебното държавно управление за обстойна и достоверна информация за ваксинирането на личния състав и на настанените в тези домове.

Към 14 юни едвам 7380 лица от личния състав на обществените домове са имунизирани против Covid-19, от които 3422 маса са с сложена втора доза. От настанените в домовете 10086 са имунизираните, като 4632-ма със приключен имунизационен цикъл. В същото време продължава регистрирането на епитемични гърмежи от Covid-19 в тези места, а извършените епидемиологични изследвания демонстрират, че инфекцията се внася най-често от неимунизирания личен състав. С оглед на зачестилите случаи на инфектирани в  социалните домове е належащо РЗИ да правят ориентиран надзор по съблюдаване на противоепидемичните ограничения в обществените домове, както и инструктаж за неотложно информиране при поява на клинични недоволства и държание при доказан случай на Covid-19, акцентира още здравният министър.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР