Броят на участниците в започналите преди няколко дни протести в

...
Броят на участниците в започналите преди няколко дни протести в
Коментари Харесай

Антиваксърските протести в Австралия и Нова Зеландия се засилват

Броят на участниците в почналите преди няколко дни митинги в Нова Зеландия и Австралия против наложителното имунизиране против КОВИД-19 през днешния ден се увеличи. Демонстранти блокираха пътища и предизвикаха разстройства в живота в столиците на двете страни, съобщи Ройтерс.

Около 10 000 души стачкуваха в Канбера, което наложи анулацията на известен благотворителен хартиен пазар и провокира тапи в австралийската столица. Полицията заяви, че е арестувала трима души, само че като цяло стачкуващите са се държали добре.

В новозеландската столица Уелингтън стотици протестиращи се събраха покрай постройката на Народното събрание за пети следващ ден макар проливния дъжд. Вдъхновени от митингите на водачи на камиони в Канада, те блокираха няколко улици към Народното събрание с камиони, микробуси и мотоциклети.

Броят на участниците в митингите в Нова Зеландия и Австралия, където голямото болшинство хора поддържат имунизацията, към момента остава релативно невисок. Въпреки това стачкуващите не се отхвърлят и акциите им от време на време минават в принуждение.

Австралийският министър председател Скот Морисън сподели, че хората имат право да стачкуват, само че ги помоли да го вършат по кротичък метод и с почитание.

Протестиращите против коронавирус ограниченията на канадската граница не се подчиниха на правосъдна заповед и продължиха да блокират значим търговски кулоар сред Канада и Съединени американски щати тази заран - часове след приключването на периода за повдигане на блокадата, която нанесе вреди на автомобилната промишленост в Северна Америка.

Канадският министър председател Джъстин Трюдо даде обещание на американския президент Джо Байдън, че ще предприеме бързи дейности за слагане на завършек на рецесията. Вчера канадски съд подреди преустановяване на продължаващата четири дни обсада на моста " Амбасадор " - най-натовареният пропускателен пункт в Северна Америка. Но пет часа след влизането в действие на решението, към 100 протестиращи не престават да са покрай входа на оборудването, размахвайки канадски флагове. Въпреки че броят на стачкуващите и служителите на реда понижа през нощта, мостът към момента е блокиран от камиони и пикапи, които пречат на прекосяването в двете направления.

По-рано Трюдо сподели, че не изключва нито един вид за деяние. Вчера протестиращите обявиха, че няма да се подчинят на заповедта, и през днешния ден няма признаци, че ще правят отстъпка.

В Съединени американски щати разнообразни групи, въодушевени от митингите в Канада, започнаха да провеждат конвои от камиони и коли, които да потеглят в края на тази седмица и при започване на идващия месец. Организация, наречена " Конвой за избавяне на Америка ", заяви на уеб страницата си, че два обособени конвоя ще се съберат този уикенд на " Пийс бридж " - пропускателен пункт на границата сред Съединени американски щати и Канада в Бъфало, щата Ню Йорк. Пени Фей, една от основателките на групата, сподели пред Ройтерс, че конвоите ще транспортират консумативи като вода, храна, карти за закупуване на гориво и одеяла за канадските водачи на камиони, които дойдат от американската страна на границата.

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР