Броят на товарни влакове между Китай и Европа е достигнал

...
Броят на товарни влакове между Китай и Европа е достигнал
Коментари Харесай

Рекорден брой влакове возят стоки между Европа и Китай

Броят на товарни влакове сред Китай и Европа е достигнал рекордно равнище. През април са пътували  979 композиции, което е с 46% по отношение на април 2019 година Това сочат данните на китайската жп компания Сhina State Railway Group. Увеличението като тегло на стоките е още по-голямо - 50 на 100.

За първите четири месеца на тази година общо 2920 влака по направлението Китай-Европа са превозили товари с тегло 262 000 TEU  (това е тегловна единица, равна на 20 фута, или 29.8 кг).

Услугите, осъществявани с товарни влакове сред Китай и Европа, са се трансформирали във значим логистичен канал за гарантиране на безпроблемна търговия, защото въздушният, морският и автомобилният превоз са съществено наранени от коронавирусната зараза, разясниха от китайската компания.

Броят на заминаващите от Китай влакове е повишен с 36% на годишна база до 1638 през първите четири месеца, а в противоположната посока композициите са се нараснали с 11% до 1 282.

Стоковите транспорти имат основна роля и на здравния фронт - те обезпечават големи количества маски, костюми, проби и други медицински за европейските страни. От 21 март до края на април са доставени до Европа общо 660 000 противоепидемични продукти с тегло 3 422 тона.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР