Броят на смъртните случаи от легионерска болест в Полша нарасна

...
Броят на смъртните случаи от легионерска болест в Полша нарасна
Коментари Харесай

Легионерската болест в Полша покоси 16 души

Броят на смъртните случаи от легионерска болест в Полша набъбна на 16. Още 140 души са инфектирани в югоизточния район покрай границата с Украйна, оповестиха здравните управляващи, оповестява Българска телеграфна агенция. 

Районът на град Жешув, ситуиран на към 80 километра от границата, е основен директен център за интернационалната военна поддръжка за Украйна. В него са ситуирани към 10 000 американски военнослужещи.

Смъртните случаи от заболяването са измежду възрастни хора, които са имали и други здравословни проблеми като рак, оповестиха управляващите.

Лабораторните проби потвърдиха съществуването на микроби на легионерската болест във водопроводната система на града. Властите към момента търсят източника на инфекциите, чийто брой е невиждан за района. Агенцията за вътрешна сигурност също ревизира за възможни злонамерени дейности.

Експертите настояват, че повода може да е в рядко употребявани водопроводи, където микробите са могли да се разпространят при високите температури по време на неотдавнашната гореща вълна. 

Легионерската болест е белодробна зараза, която се получава при поемане на инфектирани водни пръски. Тя не се популяризира посредством питейна вода.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР