Броят на случаите на COVID-19 в света нараства за пета

...
Броят на случаите на COVID-19 в света нараства за пета
Коментари Харесай

Ръст на смъртността от COVID-19

Броят на случаите на COVID-19 в света нараства за пета поредна седмица, като повишаването на смъртните случаи от вируса също провокира безпокойствие, сподели Мария Ван Керхов, началник на техническия екип на отдела за незабавни заболявания на СЗО, съобщи организация БГНЕС.

" В момента следим растеж на разпространяването в четири от петте района на СЗО. Ръстът е за пета поредна седмица по целия свят. През последната седмица той е 8% ", сподели тя. Според нея през последната седмица единствено в Европа е имало нарастване на инфекциите с 12%, основно заради английския вариант B.1.1.7. Новите случаи са нарастнали с 49% в района на Югоизточна Азия, частично обусловени от повишаване на инфекциите в Индия. В района на Източното Средиземноморие растежът е бил 8%, до момента в който в района на СЗО в западната част на Тихия океан той е бил 29%, основно заради инфекции във Филипините и Папуа Нова Гвинея.

„ Като цяло виждаме наклонност към увеличение на случаите и това ни тревожи “, означи специалистът. Ван Керхов уточни, че обстановката се усложнява от натиска, който редица страни изпитват по отношение на настояването на жителите за анулация на ограничаващите ограничения, неравномерното систематизиране и дефицит на ваксини, както и появяването на нови варианти на COVID- 19. През последните седмици смъртните случаи още веднъж са почнали да нарастват по целия свят, което провокира огромно безпокойствие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР