Броят на протестиращите в Беларус, задържани от правоприлагащите органи, надхвърли

...
Броят на протестиращите в Беларус, задържани от правоприлагащите органи, надхвърли
Коментари Харесай

Над 700 задържани протестиращи в Беларус

Броят на протестиращите в Беларус, арестувани от правоприлагащите органи, надвиши 700 души, заяви правозащитният център "Весна ".
Към 20 ч. описът на арестуваните, оповестен на уеб страницата на правозащитния център, включва 722 души, заяви ТАСС. Повечето от тях са арестувани в Минск, само че описът включва и поданици на Брест, Бобруйск, Витебск, Гродно, Новополцк, Могилев и други градове на републиката.
Днес беларуските сили за сигурност направиха всеобщи арести на площад „ Промяна “ в Минск, където протестиращи от разнообразни елементи на белоруската столица се събраха, с цел да почетат паметта на 31-годишния гражданин на Минск Роман Бондаренко, умрял на 12 ноември.
От няколко месеца в Беларус се организират всеобщи митинги на несъгласни с резултатите от президентските избори, състояли се на 9 август. Според ЦИК настоящият президент Александър Лукашенко ги е спечелил с 80,1% от гласовете. Второ място е заела Светлана Тихановская с 10,12% от гласовете. Тя не призна тези резултати и напусна страната.
Опозиционният координационен съвет, основан в републиката, приканва за продължение на митингите, а от управляващите упорстват да спрат противозаконните дейности. Най-масовите шествия протичат в Минск и някои други градове през днешния ден.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР