Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия е нараснал

...
Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия е нараснал
Коментари Харесай

Ръст и при заболелите и при починалите

Броят на доказаните случаи на ковид в Германия е повишен през последните 24 часа със 7890 до общо 2 442 336, съгласно данните на института за инфекциозни заболявания " Роберт Кох ". Смъртните случаи са се нараснали със 157 за миналото денонощие, до общо 70 045.

Виден имунолог прикани Берлин да разшири утвърждението за използването на имунизацията на " АстраЗенека " и при хора над 65-годишна възраст, като предложи канцлерът Ангела Меркел да получи инжекцията онлайн по малкия екран, с цел да разсее страховете по отношение на сигурността му, съобщи ДПА, представена от novini.bg. Ваксината на AstraZeneca е утвърдена в Германия за хора под 65 години, за разлика от имунизациите на BioNTech/Pfizer и Moderna, които получиха зелена светлина и за по-възрастните.

Карстен Ватцел, основен секретар на Германското сдружение по имунология, сподели в изявление за Би Би Си, че немският регулатор евентуално ще промени сегашната рекомендация. Той цитира неотдавнашни данни от Шотландия, показващи, че възрастните са предпазени против тежко заболяване от продукта на британско-шведската компания.

" Ако в този миг Ангела Меркел се яви онлайн по малкия екран, с цел да бъде имунизирана, би било ужасно ", добави той.

В неотдавнашно изявление за " Франкфуртер алгмайне цайтунг " 66-годишната Меркел сподели, че е прекомерно стара, с цел да бъде имунизирана с " АстраЗенека ", съгласно сегашните немски регулации. Тя призна, че в страната има проблем с приемането на препарата на AstraZeneca и акцентира, че това е " надеждна ваксина, ефикасна и безвредна ".

Томас Мертенс, ръководител на Постоянната комисия по имунизацията (Stiko), съобщи в петък, че регулаторният орган възнамерява да преразгледа рекомендациите си. Мертенс сподели по телевизия Цет Де Еф, че настоящето възрастово ограничаване се дължи на неналичието на данни за резултата върху по-възрастни хора и че комисията в никакъв случай не е подлагала на критика имунизацията, като я назова " доста добра ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР