Броят на пациентите с коронавирус под 40 години в интензивни

...
Броят на пациентите с коронавирус под 40 години в интензивни
Коментари Харесай

В тази държава в интензивните отделения има повече млади, отколкото възрастни

Броят на пациентите с ковид под 40 години в интензивни отделения в Бразилия надмина по-възрастните групи предишния месец, сочат данните на проучвателен план, съобщи БНР, цитирайки AFP. Броят на хората на възраст 39 години или по-млади с COVID-19, нуждаещи се от интензивни грижи, през март внезапно се усилиха до над 11 000 души, или 52,2% от всички.

Това е нарастване от 14,6 на 100 в ранните месеци на пандемията и към 45% за интервала от септември до февруари. Д-р Елдерон Резенде, съкоординатор на плана, иницииран от Бразилската асоциация за интензивна медицина, сподели, че разнообразни фактори може да са повлияли за този растеж. Пациентите над 80 години, които понижиха от 13,6% на 7,8 на 100 от всички хора в интензивни отделения в Бразилия, в този момент като цяло са имунизирани.

Освен това е по-вероятно младите да се натъкнат на вируса, защото те излизат от вкъщи си, с цел да вървят на работа, а и се мислят за по-малко уязвими. Друг фактор може да е новият бразилски вид на ковид, прочут като P1, за който специалистите споделят, че отчасти носи виновност за скока на смъртните случаи през март. Числата подсказват, че P1, който може наново да заразява хора, които един път към този момент са били инфектирани с истинския вариант, може би е и по-вирулентен, споделя доктор Резенде.

„ Пациентите, които в този момент идват в интензивните, са по-млади, нямат хронични болести и се стига до по-тежки случаи “, добави той пред Агенция Франс Прес. Данните сочат, че пациентите с хронични болести, нуждаещи се от грижи в интензивни отделения, са се нараснали с една трета през март, като са достигнали 30,3% от общия брой. А делът на процентите на вентилатори е достигнал пандемичния връх от 58,1 на 100 същия месец. Бразилия записва над 66 500 смъртни случая от COVID-19 през март, над два пъти повече от предходния месечен връх през юли 2020 година Заболяването е лишило живота на 531 000 души в страната с население от 212 милиона души, като по този сбор смъртни случаи Бразилия отстъпва единствено на Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР