Броят на пациентите с коронавирус, лекувани в болница в Унгария,

...
Броят на пациентите с коронавирус, лекувани в болница в Унгария,
Коментари Харесай

Криза! Броят на лекуваните в болница пациенти с коронавирус в Унгария надхвърли 3000

Броят на пациентите с ковид, лекувани в болница в Унгария, през днешния ден за пръв път надвиши 3000, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че на този декор в миг страната ще е хазаин довечера на футболен мач от Шампионската лига.

Правителството на премиера Виктор Орбан досега се въздържа от налагане на строги ограничавания върху всеобщи прояви. Училищата и магазините са отворени, а футболните мачове се играят пред аудитория по стадионите в цялата страна.

Правителството увеличи санкциите за извършители на условието за носене на маска, в миг, когато новозаразените и смъртните случаи за денонощие се усилват.

Унгарският министър председател обаче се пробва да избегне повтаряне на карантината от пролетта, поради която през второто тримесечие националната стопанска система се срина с 13,6 %.

Днес унгарският тим " Ференцварош " одобри украинския " Динамо Киев " пред повече от 5000 фенове, откакто УЕФА позволи отчасти връщане на публиката за мачове от Шампионската лига, при изискване че управляващите в съответната страна разрешават. Броят на феновете е понижен до 30 на 100 от потенциала на стадиона, а физическата отдалеченост и маските са наложителни.

Вчера Националната здравна камара прикани държавното управление да ограничи работното време на заведенията за хранене, да вкара още веднъж часове, в които да пазарят единствено възрастни хора, и да затегне в допълнение разпоредбите за носене на маска.

Националният здравен контрольор Цецилия Мюлер сподели на брифинг, че сега предложенията на камарата се изследват. Тя посочи, че здравната система е готова да се оправи с растящия брой пациенти и потенциалът не е превишен.

Днес общият брой на записаните случаи на ковид в страната с население от 10 милиона души набъбна с 2291 до 65 933.

За 24 часа са умряли 43 индивида. С тях смъртните случаи в Унгария към този момент са 1578.

В лечебни заведения са настанени 3166 души, 263 от които са на апаратно дишане.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР