Броят на пациентите, които имат нужда от настаняване в болница,

...
Броят на пациентите, които имат нужда от настаняване в болница,
Коментари Харесай

И новоразкритите ковид отделения се препълниха


Броят на пациентите, които имат потребност от настаняване в болница, внезапно се усилва. Само за ден са приети в болница нови 100 души. Освен към лечебните заведения, напор има и в лабораториите поради големия брой проби, които се постанова да вършат, споделя Нова тв.

Част от лабораториите през днешния ден върнаха хора, без да им създадат тест, а проблемите в лечебните заведения се задълбочават. Проверка на Нова тв сподели, че в доста от лечебните заведения, където незабавно бяха разкрити нови браншове за пациенти с COVID-19, местата към този момент са запълнени, освен това за дни. Недостигът на лекари също продължава.

Два дни откакто беше оголен напълно новият спомагателен бранш за COVID-19 в Университетската болница,,Света Анна”, места там към този момент няма. Лекарите са принудени да се грижат за десетки заболели по едно и също време. „ Още в събота приехме 15 коли за спешна помощ с пациенти със признаци на COVID-19. В неделя към този момент беше цялостно, т.е. там към този момент няма места”, съобщи Антон Луков, представител на Университетската болница „ Света Анна”.

Заради казуса с препълненитеотделения в прилежащата Университетска болница – Александровска, към този момент са в алтернатива - дали да запазят последните 2 кревати за инфектирани сътрудници, или да настанят в тях други заболели.

„ Днес ще бъдат изследвани три клиники, в които има и инфектирани лекари, и пациенти. Вчера имаше двама сътрудници, които се нуждаеха от хоспитализация. По-късно ще стане ясно дали леглата ще бъдат заети от тях или от пациенти”, сподели шефът на Александровска болница проф. доктор Борис Богов.

Не единствено лечебните заведения, само че и лабораториите работят в ексклузивен режим в последните часове. „ Обемът на работа се усили най-малко 3 пъти от понеделник насам”, разяснява Яна Георгиева - управител „ Качество” в лаборатория.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР