Броят на пъбовете в Англия и Уелс продължава да намалява,

...
Броят на пъбовете в Англия и Уелс продължава да намалява,
Коментари Харесай

Пъбовете в Англия и Уелс са намалели със 7 000 за десетилетие

Броят на пъбовете в Англия и Уелс продължава да понижава, достигайки най-малкия си брой през тази година, откогато се води сходна статистика, сочи ново изследване.

Пъбовете са наброявали 39 970 през юни, или с над 7 000 по-малко, спрямо 2012 година, съгласно данни на консултантската компания Altus Group.

След като имаше усложнения по време на пандемията от COVID-19, промишлеността в този момент се сблъсква с възходящи цени и по-високи енергийни разноски.

Правителството разгласи, че е понижило налозите като помощна мярка, само че от промишлеността приканиха за още ограничения.

През последното десетилетие хиляди пъбове са затворили порти, защото по-младите хора пият по-малко, супермаркетите продават по-евтин алкохол, а промишлеността се оплаква, че е облагана с прекомерно огромни налози, написа BBC.

Данни от националната статистическа работа от 2019 година обаче демонстрираха, че секторът реализира поврат, откакто регистрира растеж за първи път от десетилетие.

Броят на пъбовете обаче понижа още веднъж по време на пандемията, откакто локдауните принудиха питейните заведения да затворят или да наложат строги ограничения за обществено разграничаване.

По данни на Altus 400 пъба са затворили в Англия и Уелс през предходната година, а към 200 са прекратили работа през първите шест месеца на 2022 година, откакто инфлацията е почнала да изяжда облагите им.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР