Броят на официално регистрираните заразени с новия коронавирус (COVID-19) през

...
Броят на официално регистрираните заразени с новия коронавирус (COVID-19) през
Коментари Харесай

Иран с рекорд на заразени с коронавирус за 24 часа

Броят на публично записаните инфектирани с новия ковид (COVID-19) през миналото денонощие в Иран за първи път от началото на пандемията мина границата от 30 000 души в границите на 24 часа, оповестиха от министерството на опазването на здравето на Ислямската република, отбелязвайки втори рекорден брой инфектирани в границите на една седмица, съобщи "Франс прес ".
През последните 24 часа Иран е записал рекордните 31 814 новозаразени, с което общият брой инфектирани от началото на епидемията в страната доближи 3 723 246 души.
Страната също по този начин записва 322 умряли от/с COVID-19 през последното денонощие, с което общият брой на умрелите от началото на епидемията в страната към този момент е 89 122 души.
Заразените в границите на 24 часа в Иран доближиха връх от 27 444 предишния вторник, което накара националния действен щаб за ковид да затвори държавните офиси и банките в Техеран и близката провинция Алборц за няколко дни.
Тези строги ограничения, наложени за пръв път от началото на пандемията, завършиха тази заран.
Досега Иран избягваше налагането на цялостно затваряне на страната, като вместо това употребява лимитирани ограничения като краткотрайни забрани за пътешестване и затваряне на бизнеси.
По-рано управляващите признаха, че формалните данни не регистрират всички инфектирани, само че тези цифри към момента вършат Иран най-силно потърпевшата страна в Близкия изток.
По-рано този месец отиващият си президент Хасан Рохани предизвести за "пета вълна " на болестта, подхранвана от мощно заразния "Делта " вид на ковид.
Иран разпореди очакванията си на имунизацията да помогне със здравната рецесия, само че неговата имунизационна акция от началото на февруари напредна по-бавно, в сравнение с възнамеряваха управляващите.
Иран, удушен от американски наказания, които затрудняват прехвърлянето на пари на задгранични компании, споделя, че изпитва усложнения с вноса на ваксини.
Властите утвърдиха незабавната приложимост на две локално създадени ваксини, като единствената всеобщо създавана COVIran Barekat към момента е в дефицит.
Малко над 8.1 млн. души са получили първа доза, а 2.4 млн. са получили нужните две дози, заяви министерството на опазването на здравето през днешния ден. Населението на страната е близо 83 млн. души.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР