Броят на новозаразените в Германия продължава да расте, хората стават

...
Броят на новозаразените в Германия продължава да расте, хората стават
Коментари Харесай

Коронавирус: Германия се готви за четвъртата вълна

Броят на новозаразените в Германия продължава да пораства, хората стават все по-непредпазливи, а здравните специалисти се тревожат за есента и зимата. Необходими са още защитни ограничения, считат те.

През идващите месеци в Германия ще се надигне нова вълна от инфекции с ковид, считат специалистите от министерството на опазването на здравето. За да се смекчи резултатът от тази вълна би трябвало да се вкарат нови ограничения през есента и зимата. Те са нужни, " с цел да се отбрани здравната система от претоварване, а лицата, които към момента не са имунизирани, да бъдат опазени от вероятно заболяване с тежки последствия ". Докладът, представен от ДПА, е импортиран в Бундестага и пред държавните управления на 16-те федерални провинции.

Предпазните ограничения този път обаче несъмнено ще бъдат по-меки от взетите предходната есен и зима, тъй като имунизациите в Германия напредват бързо. " По всяка възможност няма да има толкоз изчерпателен локдаун, колкото по време на втората и на третата вълна ", написа в отчета.

Какво съответно може да се чака?

На първо място: да се доближи оптимално висок % имунизирани. На второ: хората да се придържат към главните ограничения - съблюдаване на отдалеченост, хигиена, носене на маски. При това на всички места, където в затворени пространства се събират повече хора, за които не се знае дали са имунизирани или не, или измежду които биха могли да бъдат изключително застрашени лица.

Респективно до пролетта на 2022-а година ще е належащо да се носи защитна здравна маска - най-много в публичния превоз и в комерсиалните обекти. Това ще важи за всички - и за имунизирани, и за преболедували.

Министерството напомня, че имунизациите и тестванията за ковид с огромна възможност снижават заплахата, която внасят в затворени пространства лица с огромна вирусова обремененост. " Поради това, без значение от нивото на новите болести, от началото или от средата на септември 2021-ва присъединяване в избран тип мероприятия в цяла Германия ще бъде допустимо само за хора, отговарящи на едно трите условия: имунизирани, преболедували или с настоящ негативен тест ", се споделя още в отчета. В случая се имат поради ресторантьорството на закрито, преспиването в хотел, услугите, свързани с директен физически контакт, спортните и други събития на закрито, както и събития с доста аудитория на закрито и навън.

Четвъртата вълна още е ниска

Според отчета, допустимо е да се наложат и спомагателни ограничавания за неимунизираните според от растежа на новите инфекции, % имунизирани и натовареността на лечебните заведения. Става дума да вземем за пример за ограничение на контактите на неимунизирани хора и ограничение на присъединяване им или цялостна възбрана, когато става дума за всеобщи мероприятия или за посещаване на заведения.

Германското министерство на опазването на здравето написа още: " Четвъртата вълна стартира, въпреки и към момента на ниско ниво. Завръщащите се в страната хора все по-често внасят инфекцията, а държанието и контактите на популацията последователно възвръщат размера си отпреди пандемията ". Авторите напомнят, че през есента и зимата стартират да работят и избрани сезонни фактори, които утежняват ситуацията. " Решаващият въпрос гласи: какъв брой мощна ще бъде тази четвърта вълна? Тъкмо това се взема решение в този момент ", четем още в отчета.

Междувременно немското държавно управление оповести, че канцлерката Ангела Меркел и министър-председателите на провинциите ще се срещнат на 10-и август, с цел да обсъдят ограниченията против растежа на новите болести.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР