Броят на новозаразените с коронавирус в Кипър за първи път

...
Броят на новозаразените с коронавирус в Кипър за първи път
Коментари Харесай

Под 1% положителни Covid тестове на седмична база в Кипър

Броят на новозаразените с ковид в Кипър за първи път падна под 1% от направените проби, демонстрират оповестените през днешния ден от здравното министерство данни за миналата седмица. В същото време интензивно продължава и имунизацията в страната.

Почти 3500 са новите позитивни случаи на ковид от осъществените близо 355 000 теста през седмицата от 29 април до 5 май, регистрира здравното министерство.

В лечебни заведения се лекуват 60 пациенти с Covid-19.

В битката с пандемията Кипър реализира високо имунизационно покритие, като изцяло имунизирани са 86,7% от пълнолетното население на страната, заяви още министерството.

С сложена трета доза ваксина са над 470 000 души, а към този момент повече от 12 500 души са получили четвъртата доза, която е налична за хора над 60-годишна възраст и за характерни здравни групи.

Поне една доза са получили съвсем 11% от децата от 5 до 11-годишна възраст и над 61% от 16-17-годишните младежи.

Oт 15 май, Кипър влиза в нова фаза на доста облекчение на коронавирусните ограничавания с различен " провесен " проблем. Близо 60% от наложените санкции за неспазване на ограниченията против разпространяване на вируса от началото на пандемията не са платени, сочат данните на полицията.

От март 2020 година до момента са издадени към 44 500 извънсъдебни съглашения, като над 25 000 от тях не са изпълнени.

От Асоциацията на притежателите на развлекателни центрове обявиха, че нейните членове дължат още 500 000 евро за санкции, което е половината от наложените им извънсъдебни съглашения. Бизнесмените имат възражения по тях и ще пазят правата си в съда.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР