Броят на новите случаи на COVID-19, както и броят на

...
Броят на новите случаи на COVID-19, както и броят на
Коментари Харесай

СЗО с добри новини за смъртността заради КОВИД

Броят на новите случаи на COVID-19, както и броят на жертвите на болестта в света, продължава да понижава, а броят на страните, в които се откриват нови разновидности на ковид а нараства, гласи заключението на Световната здравна организация.

" Броят на новите случаи, за които се оповестява в международен мащаб, продължава да спада за шеста поредна седмица, с 2,4 милиона нови случая през предходната седмица, което е с 11% по-малко от предходните 7 дни. Броят на новите смъртни случаи също продължи да понижава през последните три седмици: за седмица са регистрирани съвсем 66 000 нови смъртни случая, което е с 20% по-малко спрямо миналата седмица ", гласи обява на уеб страницата на СЗО.

В света, съгласно организацията, през седмицата от 15 до 21 февруари са регистрирани 2 457 026 нови случая и 66 359 смъртни случая, предава БГНЕС.

Според СЗО новите разновидности на ковид не престават да се популяризират бързо. Според показаните данни " английският " вариант е открит в 101 страни, " южноафриканският " – в 51 страни, а " бразилският " – в 29 страни
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР