Броят на нелегалните мигранти, които полицията задържа по улиците в

...
Броят на нелегалните мигранти, които полицията задържа по улиците в
Коментари Харесай

30 нелегални мигранти са задържани в Лясковец

Броят на незаконните мигранти, които полицията задържа по улиците в Лясковец през вчерашния ден вечерта и през миналата нощ, доближи 30 души. Сред тях има и деца. Всички са с негативни проби за Covid-19. Разпитани са с преводач, следва да бъдат превозени до бежански център.

Мигрантите бяха арестувани на групи, придвижващи се пешком в покрайнините и по улиците на Лясковец. Те са без документи за идентичност, настояват че са от Афганистан и при разпитите с преводач са декларирали, че са на възраст от 10 до 25 години. Близо половината са малолетни. 

През нощта бяха откарани за проби за Covid и за оказване на здравна помощ в болничното заведение в Горна Оряховица. „ Няма инфектирани с коронавирусна зараза, някои от младите мъже и момчетата имаха пострадвания по краката “, съобщи за БНР началникът на Спешната помощ доктор Деян Георгиев:

„ В положително общо положение. На всички им беше оказана здравна помощ, превързани с марли, бинтове. Дадени са им маски. Нямаше някой в сериозно положение или в неприятно здравословно положение “.

Това е най-голямата група мигранти, арестувана в област Велико Търново. Предстои чужденците да бъдат превозени до бежански център. Работата по случая продължава, показаха от полицията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР