Броят на милиардерите расте, богатството им възлиза на 12,7 трилиона

...
Броят на милиардерите расте, богатството им възлиза на 12,7 трилиона
Коментари Харесай

Състоянието на десетте най-богати хора в света надхвърля общото богатство на 40% от населението

Броят на милиардерите пораства, благосъстоянието им възлиза на 12,7 трилиона $

Богатството на десетте най-богати хора в света надвишава общата чиста стойност на 40% от най-бедните хора в света - 3,1 милиарда души. Това се показва в отчет, оповестен през днешния ден от интернационалната благотворителна и филантропична организация Oxfam, съобщи БГНЕС.

Тя отбелязва, че в света има общо 2688 милиардери - с 573 повече отпреди две години, чието общо благосъстояние възлиза на 12,7 трилиона $. Oxfam показва, че благосъстоянието на 20-те най-големи доларови милиардери надвишава Брутният вътрешен продукт на цяла Субсахарска Африка. Експертите показват, че от началото на пандемията от ковид статистиката демонстрира, че на всеки 30 часа в света се появява нов милиардер.

А през последните две години общото положение на милиардерите е повишено повече, в сравнение с през всички предишни 23 години, взети дружно. Общото им благосъстояние в този момент възлиза на 13,9% от международния Брутният вътрешен продукт, което е три пъти повече, в сравнение с през 2000 година Икономистите показват, че притежателите на бизнеси в региона на енергетиката и хранително-вкусовата индустрия са осъществили изключително огромни облаги в последно време - 453 милиарда $ за две години.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР