Броят на ковид леглата в здравните заведения в Бургас от

...
Броят на ковид леглата в здравните заведения в Бургас от
Коментари Харесай

Димитър Николов: Увеличихме COVID леглата, натискът към болниците е критичен

" Броят на коронавирус леглата в здравните заведения в Бургас от през днешния ден е повишен на 522, с 481 приети в болница пациенти. Към този миг в лечебните заведения има свободни кревати и няма проблем те да бъдат увеличени, както и да ги обезпечим с инсталация. Но няма от кое място да внесем лекари и медицински сестри ". Това написа в профила си във Фейсбук.
 Димитър Николов към хората с увреждания: Възхищавам се на вашия непреклонен дух! Димитър Николов към хората с увреждания: Възхищавам се на вашия непреклонен дух!
Кметът Димитър Николов насочва привет към всички хора с увреждания в Бургас във връзка техния празник - 3 декември. " Скъпи съграждани,...
" Натискът към лечебните заведения е сериозен, а медицинският личен състав е на ръба на изтощението. Хората в бели престилки поставят неистови старания и се грижат за приетите в болница. Някои даже не се прибират, тъй като няма кой да поеме промените им. Десетки лекари, медицински сестри и санитари сега са инфектирани. От днешната оперативка стана ясно, че към този момент има няколко случая на наново инфектирани медицински лица ", добавя Димитър Николов.
Той моли към всички да спомагат на медиците. “Знам какви реакции ще предизвикам с този пост, само че съм задължен да предам горещия зов на медиците и да се причисля към него. Моля ви, съдействайте на бургаските лечебни заведения! На бургаските медици! Знаете по какъв начин! Повтаряно е до погнуса! Търсете Спешна помощ единствено когато в действителност се постанова! Доверявайте се на преценката на персоналните лекари и медиците в триажните центрове! Те вземат решение дали пациент е за хоспитализация, или за домашно лекуване “, приканва кметът.  
Димитър Николов прецизира, че съвсем няма бургаска болница, която да не е изгубила доктор в борбата му с вируса. “Заразените са десетки. И няма кой да ги смени! В Белодробната болница 16 % от личния състав е инфектиран. По-леките случаи спят в отделението, с цел да се грижат за настанените заболели. В реанимацията на УМБАЛ от 12 лекари – 4 са инфектирани, както и четири медицински сестри. В останалите отделения доста медици също се лекуват. А потокът на незабавни пациенти отвън коронавирус случаите продължава. В Бърза помощ губят към този момент втори собствен сътрудник “, прецизира той. “Ресурсът от медици е на привършване! Единици са медицинските лица от прилежащи области, които се включват в работата на бургаските лечебни заведения, тъй като кадровият запас и в България, и в Европа е на сериозния си най-малко! “, написа още Димитър Николов. Той приканва от името на шефовете на бургаските лечебни заведения, всички здрави хора да лимитират още повече контактите си! “Това ще е вашата неоценима помощ и подарък за медиците и за околните ви! Призовавам тези, които са инфектирани, само че по някаква причина не са се изследвали, с цел да избегнат карантината: не го правете! С излизането си от вкъщи застрашавате близките! Не е почтено! “, безапелационен е Димитър Николов.
От през днешния ден чиновници на УКОРС ще се опитат да облекчат работата на Спешна помощ, като поемат транспорта на изписани пациенти до дома им, в случай че никой от околните им не го направи. Ще продължим да осигуряваме защитни защитни средства, дрехи и инсталация за лечебните заведения от общинския бюджет и дарения. Полицията ще продължи да прави инспекции по адреси на карантинирани и на търговски обекти. От РЗИ са в непрекъсната съгласуваност с бургаските лечебни заведения. Но в тези напрегнати дни най-ценната помощ ще бъде вашата. Благодаря ви за разбирането! “, написа още кметът на Бургас. Той добавя, че от почитание към неистовите старания на медиците ще трие, без даже да прочита, всички имейли и известия, които “разкриват ” международния скрит план и “измислицата ” ковид.
 Димитър Николов: Язовир Камчия ще редуцира водоподаването за Варна, с цел да се обезпечи питейна вода за Бургас Димитър Николов: Язовир " Камчия " ще редуцира водоподаването за Варна, с цел да се обезпечи питейна вода за Бургас
Готови сме да спомагаме на страната, в случай че е належащо административна поддръжка от Община Бургас. Това съобщи кметът на града Димитър...
Днес имахме дълга и тежка оперативка с шефовете на лечебните заведения в Бургас. За страдание сме в челните редици по брой...
Публикувахте от в 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР