Броят на жертвите на земетресението в Турция нарасна до 9057

...
Броят на жертвите на земетресението в Турция нарасна до 9057
Коментари Харесай

Ердоган: 9057 жертви на земетресението в Турция, 52 979 ранени, получена е помощ от 60 страни

Броят на жертвите на земетресението в Турция набъбна до 9057 души, 52 979 са ранените. Това заяви турският президент Ердоган от зоната на земетресението в Хатай. Той посочи, че до момента е получена помощ за справяне с следствията от земетресението от 60 страни.

Президентът добави, че общо 6444 здания са се срутили вследствие на земетресенията. Всяко семейство, наранено от труса, ще получи 10 000 турски лири (530 долара), добави той и даде обещание " всеобщи интервенции за настаняване ", които ще стартират в 10-те наранени провинции в границите на годината, цитира Анадолската организация.

Конвои с помощи са изпратени от всички 71 провинции. На помощ са 21 200 чиновници. 170 екипа не престават напъните си за търсене и избавяне, заяви от своя страна „ Хюриет “.

С цел бързо осъществяване на издирвателни и избавителни интервенции, във вторник Турция разгласи тримесечно изключително състояние в засегнатите от земетресението провинции Адана, Адияман, Диарбекир, Газиантеп, Хатай, Кахраманмараш, Килис, Малатия, Османие и Санлъурфа.

След опустошителните трусове в Туркия е разгласен седемдневен народен печал.

Всички национални спортни събития в страната са прекратени до второ разпореждане. Училищата в цялата страна ще бъдат затворени до 13 февруари, а образованието в 10-те наранени провинции е прекратено до 20 февруари, заяви БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР