Броят на жертвите на снощните руски ракетни атаки срещу украинския

...
Броят на жертвите на снощните руски ракетни атаки срещу украинския
Коментари Харесай

Броят на жертвите на снощните руски терористични ракетни атаки срещу украинския град Днепър достигна 21

Броят на жертвите на снощните съветски ракетни офанзиви против украинския град Днепър доближи до 20, съобщи, като се базира на държавната работа по изключителните обстановки. Ранените са 73-ма, включително 14 деца. 40 от ранените са настанени в лечебни заведения, съобщи регионалният шеф на Днепър Валентин Резниченко.
 
В момента не престават спасително-издирвателните интервенции. Най-малко 40 души са в неопределеност, сподели още Резниченко. При снощното нахлуване беше опустошен жилищен блок, напомня Ройтерс. По думите на Резниченко са разрушени 72 жилището, а над 230 са понесли вреди. Общинските управляващи в Днепър оповестиха тридневен печал, съобщи Укринформ. Руската войска е изстреляла 57 ракети и е провела 69 офанзиви с ракетни системи за залпов огън, като украинците настояват, че са съумели да смъкват 26 съветски ракети.
 
На фона на продължаващите сухопътни боеве в Източна Украйна Англия последва Франция и Полша, обещавайки да даде на Киев още оръжия. Лондон посочи, че в околните седмици ще изпрати 14 танка   " Чалънджър 2 " и друга модерна артилерийска техника. Вероятно известието за доставки на танкове западно произвеждане  ще се схване от Москва като ескалация на спора, разяснява Ройтерс. Руското посолство в Лондон съобщи, че доставките на танкове ще удължат борбата.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР