Броят на жертвите на израелските бомбардировки в ивицата Газа се

...
Броят на жертвите на израелските бомбардировки в ивицата Газа се
Коментари Харесай

Броят на жертвите на израелските бомбардировки в ивицата Газа се увеличи до 24



Броят на жертвите на израелските бомбардировки в линията Газа се усили до 24, измежду тях и шест деца, съобщи Франс Прес, като се базира на здравните управляващи на територията, следена от ислямистите от Хамас. Ранени при бомбардировките са 204-ма палестинци.

" Ислямски джихад " отвърна с ракетен обстрел против Израел. Изстреляни бяха над 400 ракети, множеството от тях са били прихванати. 

Израелската войска съобщи, че през последните два дни са били обезвредени военните ръководители на палестинската формация " Ислямски джихад ". Те са били отстранени при ударите на армията, която бомбардира Газа, а  " Ислямски джихад " отвърна с ракетен обстрел.

Европейският съюз изрази паника във връзка новото напрежение в района. Говорител на висшия външнополитически представител Жозеп Борел насочи апел към всички страни в спора за оптималната въздържаност, с цел да са избегне нова ескалация.

Русия също съобщи, че е " надълбоко разтревожена " и прикани и двете страни неотложно да открият трайно помирение.

Делегация на Египет се пробва да контракти преустановяване на огъня.

Представител на " Ислямски джихад " съобщи за " Ройтерс ", че придвижването се е вслушало в медиаторите, само че съглашение към момента не е реализирано.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР