Броят на жертвите на COVID-19 по света надхвърли 1 милион

...
Броят на жертвите на COVID-19 по света надхвърли 1 милион
Коментари Харесай

Жертвите на коронавируса по света са вече над 1 милион

Броят на жертвите на COVID-19 по света надвиши 1 милион души. Почти половината са в Съединени американски щати, Бразилия и Индия, заяви Българска национална телевизия.

Възможно е броят на умрелите от ковид да е по-голям от публично оповестения, настояват специалисти.

Носителите на болестта към този момент са над 33 милиона души, излекували са се над 23 милиона.

Заради забележителния растеж на болни, редица страни стягат ограниченията за битка с разпространяването на коронавирусната зараза. Нидерландия предложи на жителите си да носят маски в закрити пространства, обмисля се възбрана за пътешестване от и за огромните градове в страната - Амстердам, Ротердам, Хага. Англия ще взема решение дали да не сложи под карантина съвсем цяла Северна Англия, в това число и Лондон.

Световната здравна организация разгласи, че в идната половин година 133 страни с невисок и междинен приход, ще получат 120 милиона бързи теста за COVID-19.  " Благодарение на съглашение сред Световната здравна организация и нейни партньори значително количество бързи проби - 120 милиона, ще бъдат предоставени на страни с ниски и междинни приходи. Тези проби демонстрират достоверни резултати за към 15 до 30 минути ", каза генералният шефа на СЗО Тедрос Гербрейесус.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР