Броят на хората в Германия, които подкрепят крайнодесни възгледи, отново

...
Броят на хората в Германия, които подкрепят крайнодесни възгледи, отново
Коментари Харесай

Германското разузнаване предупреди за увеличаване на десния екстремизъм

Броят на хората в Германия, които поддържат крайнодесни възгледи, още веднъж се е нараснал, съобщи службата за вътрешно разузнаване в отчет, показан от вътрешния министър Хорст Зеехофер, съобщи ДПА.

Федералната работа за отбрана на конституцията е открила, че през 2020 година десните екстремисти, склонни към принуждение, са се нараснали с 3,8 % и са станали 33 300.

Зеехофер и шефът на вътрешното разузнаване Томас Халденванг означиха, че десните екстремисти и местата, където се събират те, са били обект на нееднократни набези през последните месеци.

През май обвинен член на крайнодесните среди и бременната му партньорка бяха нападнати в дома им и измъчвани от хора, нахлули в жилището, преоблечени като служители на реда.

Сред следените от разследващата работа има към 1000 души от придвижването " Райхсбюргер " ( " Граждани на райха " ) - екстремисти, които не признават актуалната немска република и нейните демократични структури. Вътрешното разузнаване обаче не счита всички хора от придвижването за десни екстремисти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР