Броят на германците, които причисляват себе си към крайнодясното движение

...
Броят на германците, които причисляват себе си към крайнодясното движение
Коментари Харесай

Не става дума за безобидни фантазьори. 23 хил. членуват в Граждани на райха

Броят на германците, които причисляват себе си към крайнодясното придвижване " Граждани на райха “, през последната година се е нараснал с 2000 души, достигайки 23 000, като 10 % от тях са склонни към принуждение, написа в неделния си брой вестник " Билд ", осведоми Българска телеграфна агенция.

Тази година поддръжници на крайнодясното придвижване са направили 239 закононарушения, сподели немската вътрешна министърка Нанси Фезер.

" Не става дума за безобидни фантазьори, а за лица, обвинени в тероризъм, които към този момент са арестувани. Разрешителните за оръжие на минимум 1050 членове на " Граждани на райха " към този момент са отнети " сподели още Фезер. Тя добави, че в близко бъдеще държавното управление ще затегне контрола върху притежанието на оръжие. 

Движението " Граждани на райха " се заражда през 80-те години. Неговите сподвижници одобряват, че Германия съществува в границите си от 1937 година и не признават настоящото държавно управление. " Гражданите на райха " постоянно вършат възстановки на събития от военната история и организират секрети срещи. 

Германия възнамерява да затегне законите за владеене на оръжие, откакто беше оголен заговорът на крайнодясна група за събаряне на държавното управление и слагане на аристократ на поста народен водач, заяви вътрешният министър Нанси Фезер в оповестено през днешния ден изявление, съобщи Ройтерс.

Тази седмица немската полиция арестува 25 души, обвинени в присъединяване в заговора, който шокира мнозина в една от най-стабилните европейски демокрации. Много от обвинените са членове на крайнодясното придвижване „ Райхсбюргер “ („ Граждани на райха “), което отхвърля съществуването на актуалната немска страна, съгласно прокуратурата.

Прокуратурата разгласи, че измежду обвинените има лица, които имат персонално оръжие и знания по какъв начин да го употребяват. Освен това придвижването е предписание опити да притегли сегашни и някогашни военни и е натрупало оръжейни ресурси.

Още преди масираната полицейска интервенция управляващите към този момент бяха конфискували оръжие от повече от 1000 членове на „ Граждани на райха “. Смята се, че други 500 към момента разполагат с разрешителни за владение на оръжие в страна, където персоналното оръжие е необичайност, отбелязва Ройтерс.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР