Броят на членовете на КЕВР няма да се отрази върху

...
Броят на членовете на КЕВР няма да се отрази върху
Коментари Харесай

Иван Хиновски: В КЕВР има липса на бюджет за надзор върху пазарните манипулации

" Броят на членовете на КЕВР няма да се отрази върху независимостта на регулатора . Все още не знаем новите имена в комисията и всички разбори авансово са догадки ". 

Това сподели пред БНР енергийният специалист Иван Хиновски, специалист на Има Такъв Народ. 

И акцентира, че  90% от независимостта на КЕВР и технологиите на решенията се вземат в ценовите дирекции

" Всички разбори на доходи, разноски, пазарна динамичност се взимат в тези дирекции, а на членовете на комисията се сервират подготвени разбори. Възможността за въздействие е доста дребна . Само който не познава технологията на работа на КЕВР може да каже, че от членовете на КЕВР зависят цените ". 

Според него  предлагането на Вътрешна македонска революционна организация за закриване на КЕВР е парадокс и " празни приказки "

В предаването " 12+3 " Хиновски добави, че к акъвто и състав на комисията да бъде определен, постоянно ще се насочат рецензии за взаимозависимост на този орган

" КЕВР има главен недостиг в досегашната си активност. Има липса на бюджет за контрол върху пазарните операции. Обществена загадка е, че на нашата борса се злоупотребява със покупко-продажби, че се манипулират цени. КЕВР би трябвало да прави разбори на сходни операции, цялата промишленост има интерес от това ". 

Интервюто с Иван Хиновски можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР