Броят на американците, подали нови заявления за обезщетения за безработица,

...
Броят на американците, подали нови заявления за обезщетения за безработица,
Коментари Харесай

Икономиката на САЩ е във върхова форма, безработните са все по-малко

Броят на американците, подали нови заявки за компенсации за безработица, спадна до най-ниското равнище от декември 1969 година, потвърждавайки страхотната форма на американския трудов пазар.

Първоначалните заявки за безработни, които са индикатори за съкращения в Съединени американски щати, са намалели до 210 000 в края на февруари - най-ниското равнище на първичните искове от 6 декември 1969 година, съгласно данните на министерството на труда на страната.

" Исковете остават исторически ниски - в действителност те не престават да спадат - в сходство с наклонността на напредък на заетостта, която остава задоволително мощна, с цел да резервира равнището на безработицата в низходяща наклонност ", показва Джим О`Съливан, основен икономист за Съединени американски щати в High Frequency Economics.

Ниската безработица надминава упованията на специалистите, които предвидиха 225 000 заявки за безработни.

Исковете за безработица в Съединени американски щати имат сезонен темперамент. Те се трансформират ежеседмично, като са изключително динамични около празници, тъй че месечните данни могат да бъдат подвеждащи.

Въпреки това по-широката наклонност наподобява оптимистична. 4-седмичната пълзяща междинна стойност на първичните заявки, по-стабилна мярка, спадна до 220 500, достигайки най-ниското си равнище от 27 декември 1969 година насам.

Исковете за безработица са на исторически ниски равнища в последните години, което е знак за положителното здраве на пазара на труда в Съединени американски щати. Сега те се движат под 300 000 в продължение на 156 седмици - вторият най-дълъг интервал след 161-седмичния, завършил през април 1970 година, когато популацията и работната мощ в Съединени американски щати бяха доста по-малки, в сравнение с са през днешния ден.

Работодателите не престават да разкриват нови работни места, както и да резервират към този момент наетите чиновници. Безработицата в Съединени американски щати през януари е едвам 4.1%, достигайки най-ниското ниво от декември 2000 година

Икономическият напредък е здравословен през последните тримесечия, с помощта на засиленото доверие на потребителите и бизнеса. Повечето специалисти чакат нескончаем стабилен напредък тази година, подсилен от последните данъчни облекчения.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР