Броят на активните потребители на социалната мрежа Фейсбук на месец

...
Броят на активните потребители на социалната мрежа Фейсбук на месец
Коментари Харесай

Активните „Фейсбук” потребители достигнаха 2,5 млрд. души на месец

Броят на дейните консуматори на обществената мрежа " Facebook " на месец доближи 2,5 милиарда към 31 декември 2019 година, което е нарастване с 8% на годишна база, оповестяват от компанията, представена от ТАСС.

Данните отразяват броя на хората, които влизат в обществената мрежа минимум един път в месеца. Според калкулации на софтуерния колос през декември 2019 година 1,66 милиарда души са употребявали " Facebook " минимум един път дневно - нарастване с 9% през годината.

Приходите на компанията през предходната година са малко над 70 милиарда $, което е растеж с 27% спрямо 2018 година Нетните приходи на " Facebook " за същия интервал са спаднали с 16% от 22,1 милиарда $ до 18,4 милиарда $. Постъпленията от реклама са нарастнали с 27 на 100 от 55 милиарда $ до 69 милиарда $.

Основателят на " Facebook " Марк Зукърбърг изрази удовлетворение и разгласи, че са имали положително тримесечие и мощен завършек на годината в резултат на разрастването на бизнеса.

Технологичната компания е основана на 4 февруари 2004 година " Facebook " включва и други артикули и услуги, в това число Instagram и WhatsApp. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР