Броя на четвъртокласниците в Пловдивско, които са изкарали отлични оценки

...
Броя на четвъртокласниците в Пловдивско, които са изкарали отлични оценки
Коментари Харесай

Четвъртокласниците в Пловдив с успех! Двойните шестици на НВО са близо 900

Броя на четвъртокласниците в Пловдивско, които са изкарали отлични оценки и на двата изпита от Националното външно оценяване, е скочил фрапантно за тази образователна година. Отличниците от двете дребни матури са 887 или с близо 29 на 100 повече от миналогодишните.

Тази позитивна наклонност показа шефът на РУО-Пловдив Антоанета Пакова. Учениците поставиха изпити в региона на Български език и литература и Математика в края на май месец.

По данни на просветителната институция 2064 четвъртокласници от Пловдив региона са постигнали отлични оценки са изпита по БЕЛ. Това съставлява малко под 40% от общия брой на явили се възпитаници – 5335. няма обаче деца, постигнали оптималният брой от 100т.

На фона на този позитивен резултат, 523 от съвсем завършващите началния стадий на обучение не са съумели да трансферират сериозната линия и са изкарали двойки на изпита по български език.

Така с сбор от 71,38т. учениците от града и региона са стигнали до 9-то място за страната по съумях.

Другият изпит, който поставиха малчуганите, беше по математика. Там, става известно, пловдивчаните са заслужили 5-тата стълбица по триумф в България. А общият резултат от реализирани точни е 58,40т.

Директорът на Регионално ръководство на образованието даде цифрата на цялостните отличници, минали матурата без нито една неточност. 146 малчугана са изкарали 100т., или към 2,7% от всички, явили се на матурата.

Числата и сметките се оказват мощна страна на 1131 възпитаници – изкарали шестици на НВО. За страдание, тъкмо с 200 по-малко съставлява броят на двойкаджиите - 931 четвъртокласници не са съумели да реализират минимума. Брой на децата, изкарали две двойки, е 406.

Директорът на РУО Антоанета Пакова съобщи, че занапред експерти ще се заемат с разбор на получените данни. Експерти в разнообразни области ще имат уговорката да отсеят дефицити и просветителни пропусни при четвъртокласниците, като задачата е в идната образователна година те да бъдат по-подробно включени в проекта.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР