Бронзовият финалист от сезон 1 на MasterChef Аврам Големечков ще

...
Бронзовият финалист от сезон 1 на MasterChef Аврам Големечков ще
Коментари Харесай

Аврам Големечков се изправя в MasterChef дуел срещу Евгени Йорданов

Бронзовият финалист от сезон 1 на MasterChef Аврам Големечков ще кръстоса черпак и нож с вицешампиона на сезон 2 – Евгени Йорданов, с цел да предложат на феновете на Преди обед по bTV апетитни предписания с птици. Ограничени в бюджет от 15 лв., изискването да употребяват сезонни здравословни артикули и време от един час, двамата кулинари ще се впуснат в занимателно и вкусно премеждие.

Евгени ще подготви пред камерите на Преди обед печено пиле с билково масло и гарнитура от печени зеленчуци. Първа стъпка ще бъде овкусяването на маслото със самардала, мащерка, кора от лимон, портокал, сол и обич. Ароматната лой ще сложи сред кожата и месото, с цел да не се изсуши, а да остане сочно и вкусно.

Той ще изпълни пилето с цялостен лимон и глава необелен остарял лук, а в профил ще гарнира с лук, картофи, моркови, олио, сол и пипер. Ястието ще отиде във фурната за към час на 190 градуса, а когато замирише апетитно в кухнята, ще събере към трапезата цяло четиричленно семейство.

Аврам ще отговори на предизвикването на Евгени с бърза рецепта за хрупкаво патешко бутче със сезонна салата в пълнозърнест самун с мая. Той ще покрие месото с джинджифил, пъщърнак, морков, сол, пипер и олио, ще го завие във железно фолио за печене и ще го сложи във фурната. Докато то се готви, Аврам ще нареже и овкуси зелена салата, краставица, домат и репички, които ще придадат хрупкава текстура и витаминозност на сандвича за четирима.

Докато бързите и апетитни предписания предизвикат сетивата на екипа на Преди обед по bTV, двамата кулинари ще признаят, че отвън спортното състезание на MasterChef, в живота те са другари. Аврам се грижи за прическата на своя сътрудник, а Евгени с мигане признава, че изпитва доброжелателни подозрения към кулинарните му умения, само че е сигурен в коафьорските. Колегиалният дуел ще бъде гарниран с информация за качествата на малдонската сол, самардалата, присъща за централна България, както и истории на двамата потвърдени хоби-готвачи след участитето им в кулинарното шоу, което трансформира ориси.

Евгени ще показа, че след MasterChef е получил покана да работи в ресторанта на Chef Петър Михалчев, а от година прави курсове точно за приготвянето на специалитети от японската кухня. Междувременно, Аврам продължава да бъде предан на салона си за хубост, само че готви по специфични мотиви и за специфични хора, като се придържа към българската кухня с съвременен жанр. Кое от двете бързи и здравословни оферти ще запишат феновете по bTV в домашните си рецептурници, ще забележим на уеб страницата на Преди обед.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР